Levensgrote Ford Explorer van LEGO [+bouwvideo]

Auteur: , 17 Reacties

Hoeveel steentjes denk jij dat er nodig waren om dit gevaarte te bouwen?

Omdat binnenkort LEGOLAND Florida haar deuren zal openen is deze replica van een Ford Explorer gebouwd. Maar liefst 22 mensen zijn 2.500 uur bezig geweest om het ontwerp te maken en de auto te bouwen. Daarvoor hadden ze in totaal 380.000+ LEGO steentjes nodig. Wat zo’n enorme LEGO bouwwerk weegt? Deze plastic Ford Explorer weegt maar liefst 1.200 kilo.

Binnenkort zal dit enorme bouwwerk vervoerd worden naar het grootste LEGOLAND park ter wereld en zal dan te zien zijn bij de Ford Driving School. Daar kunnen kinderen zelf “autorijden” met een maximumsnelheid van 5 km/u.

Hoe je zo’n enorm bouwwerk maakt van een hele berg kleine kunststof blokjes kan je in onderstaande time lapse video zien:

Ford Explorer LEGO

LEGO Explorer vs Ford Explorer