De nieuwe baby-Jeep komt uit Italië

Auteur: , 19 Reacties

Nu Fiat de scepter zwaait bij Chrysler/Jeep/Dodge is het uitwisselen van platforms, motoren en badges volop aan de gang. Eerder berichten we ook al over de komst van een nieuwe instap-Jeep die de Patriot en Compass moet gaan vervangen, nu is daar meer informatie over naar buiten komen rollen.

Er komt een nieuwe C-segment SUV van Jeep, dat wisten we. Maar men is ook van plan een B-segmenter in SUV/MPV-vorm te bouwen. Dit toekomstige model kan in Jeep-termen rustig omschreven worden als ‘best wel klein’ en de productie zal volgens de laatste berichten gaan plaatsvinden in Italië. In Fiat’s Mirafiori-fabriek te Turijn om precies te zijn, een fabriek waar Fiat flink in aan het investeren is. Het wordt een auto á la MINI Countryman en Fiat Sedici. Sedici? Jup, de SX4-kloon waarvan de opvolger op hetzelfde onderstel komt te staan als de baby-Jeep die in 2013 op de markt komt.

Fiat wil verder niet precies ingaan op welke nieuwe modellen er gebouwd zullen worden in de Mirafiori-fabriek, maar volgens insiders zou het vooral gaan om modellen op het ‘nieuwe’ SUSW-platform, een aangepaste en bredere versie van Fiat’s ‘European Small’-platform.

Er komt dus een Fiat-versie van de baby-Jeep (de eerdergenoemde opvolger van de Sedici) maar ook de naam Alfa Romeo komt langsvliegen. Eerder lieten ze nog weten dat ze de plannen voor een SUV hadden laten varen, maar wellicht is een midi-SUV voor Alfa Romeo toch niet uitgesloten. Wie toch iets groters wil kan natuurlijk bij Maserati terecht voor de Kubang.