Seat bevestigt productie IBX

Auteur: , 8 Reacties

Is het verrassend? Nee. Maar laten we hopen dat met de komst van de IBX -de strak gelijnde SUV die we begin dit jaar in Genève zagen- Seat weer een beetje mee kan gaan doen op de automarkt.

Seat zat al tijden te wachten op spannend nieuws. Begin deze week maakte het merk uit Spanje al bekend haar eigen versie van de up! op de markt te brengen: de Mii. Nu schijnt het management van Seat aan het Spaanse ABC bevestigd te hebben dat Volkswagen groen licht heeft gegeven voor de productie van de IBX, een “urban SUV” die op basis van de Audi Q3 gebouwd zou moeten gaan worden.

Waarom dit niet verrassend is? Buiten het hiervoor genoemde feit dat Seat wel wat vers bloed in de line-up kan gebruiken wordt de Q3 in een fabriek van Seat gebouwd. Dezelfde fabriek als waar de Ibiza ST en de Altea XL momenteel worden gebouwd, maar hoe vaak zie je die rond rijden? Precies. Er zou dan ook gestart worden met het fabriceren van de IBX in Martorell (vlakbij Barcelona) in het najaar van 2014. Mocht de capaciteit van de fabriek te klein zijn dan kan het ook zijn dat er buiten Spanje een productielijn opgezet wordt.

Om je geheugen nog even op te frissen wat betreft de looks van de IBX hebben we hieronder de galleries nog maar eens verzameld. Even alle scherpe kantjes er vanaf denken en voila: we hebben een nieuwe Seat. Nu alleen nog bedenken hoe het ding gaat heten. SUVii misschien? Of kortweg Sii? Jiip?