P4/5 Competizione krijgt een upgrade

Auteur: , 15 Reacties

Donders veel artikelen hebben we al geschreven over de P4/5 Competizione, het Ferrari-speeltje van filmbons en multimiljonair James Glickenhaus. Dat was echter in de aanloop naar de 24 uur van de Nürburgring. Deze zijn al lang en breed achter de rug, en dus vond Glickenhaus het tijd om nog meer geld in zijn Ferrari-project te pompen.

Veel details zijn niet bekend, maar we hebben wel afbeeldingen van de met carbon behangen custom racer op basis van een 430 Scuderia met een GT2 blok. Ze komen volgens het ontwikkelteam ‘straight from CAD mathematics’. Het zijn dus geen renderings.

Het is de bedoeling dat er met de modificaties meer lucht bij de motor komt, en de neerwaartse druk en bochtenstabiliteit moet vergroten. De duistere carbon black-kleurstelling blijft behouden. Voor welke race ze hun monster weer van stal willen halen wordt nog niet gezegd. Stay tuned. (via Luxury 4 Play)