Dik! Romeo Ferraris Abarth 500 widebody 300pk

Auteur: , 31 Reacties

In Italië is dat "rustig aan doen", met 300pk op de voorwielen.

Want deze Romeo Ferraris Cinquone Stradale is een terug-getunede, kalme versie van hun circuitbeest. De 360pk Cinquone. Niet achterwielaangedreven, wel heel erg hardcore.

Natuurlijk mag de meest extreme versie de weg niet zomaar op. De Stradale (what’s in a name) mag dat wel. Een echte trackday auto dus. Om hem een beetje verkoopbaar te maken is de Cinquone Stradale ook lekker aangekleed met alcantara, helmpjes en lekkere racestoelen. Het zal allemaal wat kosten maar dan heb je ook een snelle kleine FiatAbarth.

De kleine bochtentijger haalt zijn power uit de bekende 1,4 liter viercilinder met extra grote turbo. Inmiddels groter dan het blok zelf? Het geheel weegt ongeveer 1000 kilo. Standaard voorzien van 2 stoelen maar 4 mag ook. Natuurlijk voorzien van een stevige rolbeugel.