Saab heeft de eerste flappen van Youngman binnen

Auteur: , 33 Reacties

Zie je nou wel, allemaal bangmakerij, die berichten van gisteren. Youngman heeft gewoon netjes, zoals beloofd, met geld geschoven. Dit meldt eigenaar Swedish Automobile zojuist in een persbericht.

Gisteravond laat verschenen hier de eerste berichten over: Saab zou 100 miljoen SEK (11 miljoen euro) hebben ontvangen van de Chinezen, als onderdeel van de bridge loan ter waarde van 70 miljoen euro. We verwachtten al dat Saab voorbeurs met een PB zou komen, en ze stelden ons niet teleur.

Overigens wordt in het persbericht nergens een bedrag van 11 mln euro vermeld, alleen dat “a first payment by Youngman [..] was received“. Het zou dus maar zo kunnen dat de Chinezen 5 euro hebben overgemaakt, of iets tussen deze bedragen in. Maar dat weten alleen Saab en Youngman.

In het persbericht zegt de maker van de Car of the Year verder:

Further payments under the amended and final bridge loan agreements signed between Youngman and Saab Automobile are expected to be made during this week and by October 22 of this year. It is the intention to repay the bridge loan with the proceeds of the EUR 245 million equity investments by Youngman and Pang Da, which are still subject to approval by relevant authorities and parties which Swan expects to receive during the next weeks.

Prima de luxe, we zullen zien hoe de zaak zich de komende weken zal ontwikkelen.