Citroën gaat DS-lijn uitmelken oa met hete DS3 Racing

Auteur: , 21 Reacties

Ook tot de rekenmeesters en marketingmensen van Citroën is het inmiddels doorgedrongen dat het MINI/Fiat 500 "model" (actiemodellen) zéér winstgegevend is en dus beloven ze ons nu alvast een enorme stroom bijzondere modellen. Zoals een nog snellere DS3 Racing. Laat maar komen zou ik zeggen!

Dat Citroën met met allemaal bijzondere uitvoeringen van de DS3, DS4 en DS5 gaat komen die ongetwijfeld “geinspireerd” zijn door allerlei designers, kunstenaars en andere aansprekende namen kan mij niet zoveel boeien. Dat er een nog snellere DS3 Racing komt is natuurlijk wel leuk om te horen. Oorspronkelijk wilde Citroën slecht 1.000 exemplaren van de DS3 R bouwen, maar de vraag was zo groot dat er uiteindelijk zo’n 2.400 gebouwd zullen worden.

Ook denkt Citroën er over na om de diesel-hybride aandrijflijn van de DS5 (met 200 pk) te monteren in de DS4. Dat moet dan een soort premium performance crossover worden (of zoiets). Ook wordt er in Frankrijk nog steeds nagedacht over een model boven de DS5. Of dat inderdaad een DS9/Metropolis gaat worden is nog niet helemaal duidelijk, maar dat er iets gaat komen is wel redelijk zeker. (via: whatcar.co.uk)