Rolls-Royce Drophead Coupe by Bijan onthuld

Auteur: , 29 Reacties

Een auto die veel geler (en duurder) is dan deze Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé zal je niet zo heel snel tegen komen lijkt mij zo. Deze knalgele Rolls is ontworpen door ontwerper Bijan (inmiddels overleden) in samenwerking met Rolls-Royce Bespoke en geeft perfect weer hoe een vrolijke Phantom er volgens Bijan uit zou moeten zien. Kost je wel $1.6 miljoen.

De Iraans-Amerikaanse ontwerper Bijan staat bekend om zijn nogal apart aangepakte auto’s zo had hij in 2008 voor zichzelf al eens een gele Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé (met aluminium motorkap) aangeschaft en ook zijn zwart met gele Bugatti Veyron trok de nodige aandacht voor zijn winkel op Rodeo Drive in LA.

In november vorig jaar maakte Bijan bekend dat hij samen met Rolls-Royce een serie van 30 speciaal ontworpen Phantom’s zou gaan ontwerpen. Elk exemplaar zou maar liefst $1 miljoen gaan kosten. Helaas kwam Bijan eerder dit jaar te overlijden en kwamen die plannen op een laag pitje te staan. De Drophead Coupé die we hier zien is het eerste resultaat van deze samenwerking en ik gok ook gelijk de laatste. Of het erg is dat er niet meer exemplaren komen? Persoonlijk had ik het niet erg gevonden als er meer onthuld zouden worden, maar ik denk dat veel mensen het wel prima vinden.

Overigens was Bijan ook nog bezig met Bugatti om een speciale Veyron Grand Sport te ontwerpen. Ook van dat model is het onduidelijk of die ooit echt gebouwd gaat worden. De prijs van deze gele Drophead wordt geschat op ergens tussen de $850.000 en $1.6 miljoen. (via: dirkap.com)

PS Geel is overigens wel een favoriete kleur voor Phantom eigenaren, want ook Michael Fux heeft een knalgele Drophead Coupé.