Mercedes CLS Shooting Brake is gesnapt tijdens testwerk

Auteur: , 59 Reacties

De eerste generatie van de CLS was een ware trendzetter. Audi wist niet hoe snel ze met de A7 op de proppen moesten komen om wat weerstand te bieden tegen de langwerpige coupé. Nu de tweede generatie is gearriveerd heeft Mercedes haar volgende CLS-plannen al aangekondigd: er komt een CLS Shooting Brake. En na de eerste twee summiere foto's hebben we nu beter beeld van het ruimtewondertje.

Mijn eerste gedachte was: waarom de best wel strakke lijnen van de CLS verpesten door de achterkant een vet-injectie te geven? Wil je meer ruimte, doe je zelf vooral tegoed aan een E-Klasse Combi. Maar het prototype op de foto’s dat met een milde vorm van camouflage werd gespot laat zien dat de auto erg dicht bij de originele conceptversie staat. Geen slechte zaak.

De CLS Shooting Brake komt, als het even meezit, volgend jaar op de markt en zal met dezelfde zes- en achtcilinders worden geelverd als de reguliere CLS. Een AMG’tje om van te kwijlen zal ongewtijfeld ook ooit zijn opwachting maken, maar dat duurt nog iets langer. FOTO’S!