Toyota FT-86 – eerste afbeeldingen zijn uitgelekt!

Auteur: , 92 Reacties

De sportcoupé met achterwielaandrijving die het ingedommelde imago van Toyota weer een beetje moet opwrijven is nu al in volle glorie te bewonderen op deze uitgelekte folderplaatjes. Net een maandje te vroeg, want de onthulling stond gepland voor de Tokio Motorshow.

Toyota wil ongeveer 200 pk uit de 2.0-liter boxermotor in het vooronder trekken. Subaru’s versie van deze sportcoupé, die volgende maand ook in de Japanse hoofdstad staat, krijgt meer vermogen en wordt logischerwijs dus ook een stukje duurder. Amerikanen krijgen deze auto voorgeschoteld met Scion-badges. De FT-86 zou ongeveer 30k euro moeten kosten (ex. belastingen).

Door een rondslingerende folder die via carspyshots.net op het WWW is verschenen weten we nu al hoe de productieversie er uit komt te zien (in 2012 is de marktintroductie). De gooi-en-smijt-Jap is uitgerust met een iets minder radicale voorbumper en dat geldt ook voor de koplampen, sideskirts en achterbumper. De dubbele uitlaat is wel gebleven. Wel moet gezegd worden dat het hier gaat om een opgedirkte variant van Toyota’s huistuner Modellista. Er komen dus ook nog minder uitbundige versies.

Ja, je bent het echt

Ook zien we het interieur. Zoals verwacht is het een sportief geheel met een hoge middenconsole, een kort schakelpookje (zesbak?) en een toerenteller in het midden van het klokkendisplay. Zoals al vaker gezegd: laat maar komen!

Twee forse bekerhouders, dus hij komt naar Amerika