Armortech maakt een BMW 760 XLi

Auteur: , 27 Reacties

Verlengde auto's, met name Chinezen en Ruski's lusten er wel pap van. Voor de BMW-eigenaar die graag in de lengte plat wil kunnen liggen tussen achterbank en voorstoel heeft Armortech de BMW 760 Li nog een paar extra centimeters gegeven.

Extra lengte, elke dag kom ik in mijn spambox pakweg een twintigtal mails tegen die me dit voorspiegelen. Ik heb echter geen 7 Serie, dus die mails gaan altijd ongelezen weg. Voor de meer gefortuneerde lezer die wel een verlengde 7 Serie met V12 heeft, ga even naar het Russische Armortech, specialist in upgrades van reeds lange auto’s.

Deze 760 Li High Security (pantserniveautje VR7/VR9) krijgt er naar keuze 40 tot 50 cm bij, heel handig als je een paar stelten als benen hebt (of eigenaar van Longcat bent). Vooruitkomen doet de Bimmer nog aardig, ondanks een totaalgewicht van 4.185 kg (dankzij 2.010 kg aan bepantsering) kan je er nog steeds 210 km/u mee als je wilt. Mits er een pomp in de buurt is, want de brandstoftank meet nog gewoon 82 liter.

Naast de extra lengte die de ruimte achter de chauffeur de facto in een balzaal verandert is ArmorTech (die de auto de code F03 heeft meegegeven) ook nog zo aardig om een paar kussentjes achterin je BMW te leggen. Kijk maar in de gallery: