Aston Martin AM 310: opvolger van de DBS!

Auteur: , 83 Reacties

Verrassing! In Italie is het luxe autofeestje Concorso d’Eleganza Villa d’Este begonnen. En BMW trapte gisteren af met de primeur in de vorm van een Zagato Coupé. Maar opeens werden geconfronteerd met de opvolger van de Aston Martin DBS/DB9 in conceptvorm, intern aangeduid als AM 310. Wow!

Volgens Aston Martin bestaat de AM 310 voor 75% uit nieuwe onderdelen en is de buitenkant gemaakt van carbonfiber. Onder de kap ligt de bekende 6.0-liter V12 van het Britse merk, maar dankzij een kietelactie opgepompt tot 573 pk. Een bescheiden plusje van 63 pk. De versnellingsbak is bij de achterwielen geplaatst, wat de gewichtsverdeling ten goede zou moeten komen.

De Am 310 heeft een motorkap die boller lijkt te staan dan de meeste van zijn nestgenoten en een opvallende splitter onderaan de voorbumper. De koplampen komen van de Virage en de achterluchtunits zijn van de One-77 gegapt. Stiekem toch een beetje een samenraapsel van oude onderdelen, maar dat levert in mijn ogen best wel een strakke vertoning op die de toekomst van de Aston Martin DBS-opvolger weergeeft.

We melden ons weer zodra er meer bekend is over dit rode pk-beest. Onze fotoslaaf heeft alvast de FOTO’S!