Audi, BMW en Mercedes in night vision triotest [video]

Gepost op 20-06-2012 om 17:05 door - 26 Reacties »

Audi, BMW en Mercedes in night vision triotest

Nachtvisie op een schermpje in je auto. Hoe goed werkt het en wat heb je er eigenlijk aan? Hier een test tussen de Audi A8L, BMW 750i en een Mercedes CL550. Inclusief een gerobotiseerde kalkoen. De grote vraag is natuurlijk: kun je er blind op rijden?

Sinds een aantal jaren zijn de Duitse Drie begonnen met het voeren van night vision op hun topmodellen. Ze zagen immers dat Lexus het in 2002 succesvol op de LX 470 wist te bouwen, dus daar moesten ze wat mee gaan doen. Mercedes introduceerde het in 2005 op de S-Klasse, waarin eigenlijk steevast nieuwe technologie in debuteert, en noemde het Night View Assist. BMW volgde datzelfde jaar nog met Night Vision in de 7 Serie. Vijf jaar later werd Audi wakker en plaatste Night Vision Assistant op de A8-optielijst.

Car&Driver nam eerdergenoemde auto’s mee naar een testfaciliteit van Chrysler om in het donker, met afgeplakte voor- en zijruiten, een reeks testjes te doen: hoe ontwijk je pionnen in het midden van de nacht, waarom je beter kunt stoppen voor een radiografisch bestuurbare kalkoen en wanneer herkennen de verschillende systemen een persoon langs de weg.

26 reacties   toon alles
Avatar van bmwfreak
bmwfreak via Android app
20-06-2012 om 17:14
20
Zal een dure test worden , als die systemen niet werken natuurlijk…
@bmwfreak: Snel gedaan, die – button weggehaald.

OT: waarom hebben ze de lexus er dan niet ook bijgehaald?
Die van de audi is niet echt slim, want dingen die niet warmer zijn dan de omgeving zie je bijna niet. en dat zijn nou net de dingen die je ook snel mist als je uit je raam kijkt. bewegende (warme) dingen zie je zowiezo wel
Avatar van mikkeloentje
mikkeloentje via iPhone app
21-06-2012 om 0:37
4
@lambo4all: warme dingen leven vaak, en een mens leeft. Belangrijker om een klein kind te zien die oversteekt dan een stenen ding te zien. Die er waarschijnlijk al lang staat.
Als ik zou mogen jureren.

1mb
2audi
3bmw
Beetje onzin dat de MB de voetganger niet goed aangaf, dat deed ie gewoon prima. In de Audi werd de voetganger geel, in de MB kwam er een vierkantje omheen.
Avatar van vali1992nl
vali1992nl via iPhone app
20-06-2012 om 17:44
4
Ik dacht dat Mercedes een berg op gecrosst was met dat systeem en dichte ruiten? Of dat was doorgestoken kaart…
Een hulpmiddel BLIJFT een HULPMIDDEL. Snap dan ook niet dat sommige denken dat ze dan alles kunnen met bepaalde hulpmiddelen. Wel nice dat ze het getest hebben :D
Ik zou helemaal gek worden van zo’n systeem. Opeens weer witte lichtjes op je scherm etc. Liefst kijk ik gewoon zelf uit mijn voorruit. Maar goed, in Nederland heb je ook niet veel compleet donkere en verlaten wegen.
geweldig systeem voor mensen die hun licht-schakelaartje niet kunnen vinden in het donker ..
@lincoln: Die mensen mogen ze hun rijbewijs afnemen, wat kan ik me ergeren als ik mensen zie rijden zonder licht, of stadslichtjes als het behoorlijk donker al is
@revstars-net: Of mistlampjes overdag.. Uhum.
Avatar van jordy14
jordy14 via iPad app
20-06-2012 om 18:39
1
Best een leuke test alleen het filmpje had wel wat korter gemogen.
Compleet zinloze systemen dus, zeker voor het geld.
@robinio: Hoe kom je erbij dat ze compleet zinloos zijn, op alle drie zie je gewoon mensen (bestuurder kan natuurlijk ook gewoon zelf zoeken naar mensen, je ziet ze iig wel, dus grote meerwaarde ten opzicht van een gewone auto zonder dit systeem). Dus zo kan je toch een botsing voorkomen. Stukken handiger en betrouwbaarder dan zelf in het donker turen naar mensen.
Avatar van bigcar
bigcar via iPhone app
20-06-2012 om 19:48
1
Even een vraagje voor de echt geïnteresseerde gangsta’s:
De hoofdvraag-> doet dat Night vision het ook als je koplampen uit staan? :mrgreen:
die van mercedes is duur!
Avatar van blownbird79
blownbird79 via iPhone app
20-06-2012 om 20:52
3
Vindt het maar raar dat je op een beeldsherm moet kijken.
Cadillac introduceerde in 1999 op het 2000 DTS model als eerste nightvision maar dan geïntegreerd in het head-up display systeem.
Lijkt mij beter?
Echter omdat er weinig vraag was naar deze optie stopte Cadillac er in 2005 mee.
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!