Audi, BMW en Mercedes in night vision triotest [video]

Gepost op 20-06-2012 om 17:05 door - 26 Reacties »

Audi, BMW en Mercedes in night vision triotest

Nachtvisie op een schermpje in je auto. Hoe goed werkt het en wat heb je er eigenlijk aan? Hier een test tussen de Audi A8L, BMW 750i en een Mercedes CL550. Inclusief een gerobotiseerde kalkoen. De grote vraag is natuurlijk: kun je er blind op rijden?

Sinds een aantal jaren zijn de Duitse Drie begonnen met het voeren van night vision op hun topmodellen. Ze zagen immers dat Lexus het in 2002 succesvol op de LX 470 wist te bouwen, dus daar moesten ze wat mee gaan doen. Mercedes introduceerde het in 2005 op de S-Klasse, waarin eigenlijk steevast nieuwe technologie in debuteert, en noemde het Night View Assist. BMW volgde datzelfde jaar nog met Night Vision in de 7 Serie. Vijf jaar later werd Audi wakker en plaatste Night Vision Assistant op de A8-optielijst.

Car&Driver nam eerdergenoemde auto’s mee naar een testfaciliteit van Chrysler om in het donker, met afgeplakte voor- en zijruiten, een reeks testjes te doen: hoe ontwijk je pionnen in het midden van de nacht, waarom je beter kunt stoppen voor een radiografisch bestuurbare kalkoen en wanneer herkennen de verschillende systemen een persoon langs de weg.

26 reacties  toon alle reacties
Profile photo of bmwfreak
bmwfreak via Android app
20-06-2012 om 17:14
20
Zal een dure test worden , als die systemen niet werken natuurlijk…
@bmwfreak: Snel gedaan, die – button weggehaald.

OT: waarom hebben ze de lexus er dan niet ook bijgehaald?
Die van de audi is niet echt slim, want dingen die niet warmer zijn dan de omgeving zie je bijna niet. en dat zijn nou net de dingen die je ook snel mist als je uit je raam kijkt. bewegende (warme) dingen zie je zowiezo wel
Als ik zou mogen jureren.

1mb
2audi
3bmw
geweldig systeem voor mensen die hun licht-schakelaartje niet kunnen vinden in het donker ..
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!