‘Audi neemt Ducati op 18 april over’

Auteur: , 81 Reacties

Tough break, Lapo, met je cokehoofd. Het lijkt er op dat de Duitsers nu echt hun worstvingertjes rond Ducati hebben als een dik kind om een chocoladereep. Die laten niet meer los dus. Volgens berichten is de overdracht over 5 dagen een feit.

Feit: Ducati staat er beroerd voor. Feit: VAG is altijd op zoek naar een stukje extra prestige. Feit: Ducatisti en Italo-fanboys gooien alleen al bij de gedachte van nog meer Duits eigenaarsschap een stuk touw over een houten balk. Verandert dat iets aan de realiteit? Nope. Chuck Testa.

Ducati heeft zo’n 700 miljoen euro schuld. Audi/VAG is bereid dit over te nemen, en gooit er als zoethoudertje nog 50 miljoen extra tegenaan. Maar dan is Ducati ook echt van de Duitsers. Naar verluidt wordt het hele zaakje in werking gesteld op 18 april, een dag voor de algemene aandeelhoudersvergadering van VAG.

En zo wordt de Beierse broedertwist binnenkort ook op het gebied van de tweewielers uitgevochten. Audi en BMW zitten elkaar al regelmatig in de haren op autogebied, en daar kunnen we nu de rivaliteit tussen de S1000RR (BMW) en 1199 Paningale (Duc-Audi, boven afgebeeld) aan toevoegen. Benieuwd hoe het Audi afgaat. Hun andere Italiaanse merk (Lamborghini) is vooralsnog ook niet winstgevend.