Audi RS4 Avant: 450 pk & veel bagageruimte

Auteur: , 155 Reacties

De nieuwe Audi RS4 is niet langer een geheim. De eerste vier afbeeldingen zijn inmiddels bekend en de specs wisten we al: 450 pk!

Net als in de RS5 ligt er een 4.2-liter V8 onder de motorkap die zijn piekvermogen bereikt bij 8.250 tpm en de auto -dankzij Launch Control- in 4,7 seconden naar de honderd afschiet. Eén tiende langzamer dan de RS5, maar hij is dan ook een paar grammetjes zwaarder. Uiteraard worden weer alle vier de wielen aangedreven, die hun kracht krijgen aangeleverd via een kroonwiel-differentieel in het midden. Maximaal 85% van de pk’s en de 430 Nm aan koppel gaat via het Quattro-systeem naar de achterste wielen. Schakelen gaat als vanouds met een S-tronic-‘bak, die dit sneller kan dan jij dankzij twee koppelingen.

De RS4 staat standaard op 19-inch lichtmetaal en is twee centimeter lager dan een reguliere A4 Avant. Remmen gaat via gewone schijven, maar tegen betaling kan er achter de voorste velgen een keramisch setje (380 mm) gemonteerd worden. Wat ze ook tegen betaling willen doen is de Vmax afregelen op 280 km/u. Standaard is dat uiteraard 250 km/u.

Via het Drive Select-programma kan het comfort naar believen worden afgestemd. Wie keihard de sportiefste wil uithangen doet er wellicht goed aan het sportonderstel (Dynamic Ride Control) aan te vinken. Het interieur, tot slot, is grotendeels zwart en heeft op het middenconsole, de deuren en het dashboard een aantal plakken koolstofvezel. En nee, er komt geen RS4 Sedan. In het najaar staat de RS4 dus alleen in huisvaderuitvoering bij de dealers.