Audi RS4 Avant: officieel met heel veel foto’s!

Auteur: , 83 Reacties

Smaakte de eerste vier foto's van de nieuwe RS4 naar meer? Uitkomst! Een verse lading en meer info over dit bakbeestje staat klaar.

Uitbundige bumpers met té grote luchtinlaten, zilverkleurige spiegelkappen, een koets die dichter bij het asfalt ligt en rood als introductiekleur. Nee, je zult weinig moeite hebben om deze RS4 Avant van zijn minder boeiende broertjes te onderscheiden. Zijn debuut beleeft hij op de autotentoonstelling van Genève (8-18 maart) waar iedereen een stukje van de 450 pk/430 Nm sterke Teutoon meekrijgen. Voor de thuisblijvers zullen wij Wouter wel even richting de Audi-stand sturen om er iets over te roeptoeteren.

Welnu, wat wisten we nog niet sinds de onthulling gisteravond? Bijvoorbeeld dat het gemiddelde verbruik 11,0 l/100 km bedraagt. Op papier dan. En maximaal 70% van de aandrijfkrachten kan naar de voorwielen indien nodig, terwijl er tot 85% naar de achterwielen kan worden gestuurd. Over wielen gesproken; in de verbrede wielkasten komen we 19- of 20-inch velgen tegen. Verder kan de RS4 nog worden uitgerust met een “speciaal sportuitlaatsysteem”. Standaard zit er een looien pijp onder?

Audi RS4 Avant - binnenkort in je binnenspiegel

Dan nog even de knopjes & gadgets: via het Audi drive select-menu kan de RS4 in standen als comfort, auto, en dynamic worden gezet. Bij laatstgenoemde is de gasrespons scherper en wordt er heel nutteloos wat benzine in het uitlaatsysteem gepompt tijdens terugschakelen. Geënsceneerde plofjes voor uw hoorplezier! Ook wordt het schakelgedrag van de zeventraps S-Tronic anders. Voor de ‘Ringridders is er nog een RS-menu in het interieur op te roepen met onder meer een laptimer en olietemperatuurmeter. En mocht je heel vaak kerbstones willen aantikken, dan is Dynamic Ride Control met variabele demperinstelling je vriend (wel optioneel).

Nederlandse prijzen? Die zijn er nog niet, maar in Duitsland kent de nieuwe RS4 een vanafprijs van €76.600. In september staat het praktische speeltje -want hé, hoeveel pk-monsters hebben 1.430 liter bagageruimte- bij de dealers.