Autojunk Foto Van De Maand – Maart ’12 [updated]

Auteur: , 28 Reacties

Het is alweer zover: tijd om de beste foto's van Autojunk in de spotlight te plaatsen en een winnaar voor de maand maart te kiezen. En we hebben het "prijzenpakket" ook aangepast.

Natuurlijk waren jullie al meer dan gelukkig met de eeuwige roem. Het feit dat je als winnaar een maand lang je foto in de Autojunk header terugziet was ook leuk. Maar voortaan heb je nóg een reden om de winst binnen te slepen: je bent namelijk gastjurylid voor de volgende maand. Dus win je deze maand, dan ben je volgende maand 1/3e van de jury, samen met Wouter en mij (Casper). En ja, je hebt zelfs kans dat die bemoeizuchtige Autoblogger zich met jouw juryoordeel bezig gaat houden. Als hij niet te druk is met het onderhoud van de 24 V12 motoren die ons serverpark aandrijven natuurlijk. So, let’s get down to business. Wie waren vorige maand verdomd goed bezig met hun fotomakelarij? Let the countdown begin.

Plaats 3: Audi RS6 C6
Audi RS6 C6 blauw in de wasstraat
Je zal ‘m maar bezitten, zo’n heerlijk klinkend powerhouse als de Audi RS6. Dan wil je hem wel schoonhouden natuurlijk, deze eigenaar ging daarom even de wasstraat in. De spotter honeyhanger maakte een sfeervolle foto van de RS6 die langzaam de wasstraat in verdwijnt. Op zich al een fraai, sfeervol plaatje maar het feit dat hij met een mobiele telefoon gemaakt is maakt het nog knapper. Zeker vermeldenswaardig dus en een inspiratie voor iedereen die denkt dat hij een peperdure spiegelreflex en duizenden euro’s kostende lenzen nodig heeft om mooie foto’s te maken. Niet goed genoeg om te winnen deze maand, maar hoe lang gaat het duren voordat een smartphone foto deze maandelijkse contest wint? We zijn benieuwd!

Plaats 3: McLaren MP4-12C reflectie
Honeyhanger blijkt te hebben vals gespeeld. Hij had een foto van internet gehaald en die gepost als zijnde zijn eigen appspot. De foto is oorspronkelijk van Mario Roman en komt uit deze serie. Reden dus om een nieuwe nummer drie te kiezen en dat is deze foto geworden:

MP4-12C
De foto van een McLaren MP4-12C is gemaakt door Magetwan. Mooie reflectie, wel jammer van het bureau dat door het raam te zien is maar desondanks een fraaie plaat. En om te compenseren voor het feit dat de eerste foto dus geen appspot is, is deze foto bewerkt op de iPad. Toch nog een beetje een mobiel apparaat dus, haha!

Plaats 2: Ferrari 458 Italia in geel
Ferrari 458 Italia geel
Door naar nummer twee van deze maand: de knalgele Italiaanse schone, vastgelegd door uploader bjornvanderwee. De 458 is in een originele hoek gefotografeerd en het geel komt mooi terug in de drempels achter de auto. Lekkere plaat, al had de saturatie iets minder gemogen wat ons betreft. Een meer dan verdiende tweede plek in ieder geval!

Plaats 1: Old Beast
Old Beast
Een knalgave panning van een klassieker die overduidelijk hard aan het werk is. Wat een prachtige plaat, passende bewerking en fraaie sfeer heeft marvinr hier neergezet. Heel fraai Marvin, gefeliciteerd met je eeuwige roem en foto in de Autojunk header én we nodigen je bij deze uit om deel uit te maken van onze jury volgende maand!