Baas boven baas: Spanjaarden willen 140 km/u

Gepost op 29-11-2012 om 14:48 door - 96 Reacties »

140 km/u in Spanje
Omdat je met 140 km/u veel sneller uit de crisis komt dan met 120 km/u, is er in Spanje een voorstel gelanceerd om de maximumsnelheid op bepaalde snelwegen een stuk omhoog te gooien.

Het voorstel om de snelheid te verhogen is afkomstig van Paco Vañó (Partido Popular) en hij is van mening dat op tolwegen de snelheid met gemak omhoog gegooid kan worden. Door de crisis zijn er namelijk veel minder mensen die gebruik maken van deze wegen en door de maximumsnelheid te verhogen hoopt hij dat tegen te gaan.

Je kan je voorstellen dat veiligheidsorganisaties (zoals DIA) tegen dit voorstel zijn. Ze stellen namelijk dat er veel meer ongevallen zullen gebeuren. Wat ze echter vergeten is dat op tolwegen relatief weinig ongelukken gebeuren. Daar komt nog eens bij dat die wegen (relatief) goed onderhouden worden.

In Italië zijn ook al bepaalde snelwegen waar je 150 km/u mag rijden en in Nederland mogen we sinds kort op bepaalde snelwegen (op bepaalde tijden) al 130 km/u rijden. Een snelheid van 140 km/u in Spanje lijkt ons dus geen probleem. (via: elmundo.es)

Alleen jammer dat je er weinig aan hebt als je met je auto + caravan onderweg bent naar de Costa del Sol.

96 reacties  toon alle reacties
Hogere snelheid, meer doden, minder sociale uitkeringen.
@glashelder: Ik krijg sterk de indruk dat men steeds minder oplet en zich interesseert in het verkeer en vooral ook zoveel mogelijk mekaar moet dwarszitten. Elkaar ertussen laten is voor sommige hetzelfde als vragen hun eigen kinderen te vermoorden want werkelijk geen middel wordt onbenut gelaten om je tegen te werken. Zelfde geldt voor onnodig links rijden. Er zitten steeds meer lui tussen die bewust niet naar rechts gaan onder het motto, hahahah maar jij komt mij niet voorbij. Vooral op wegen zoals de A1 veroorzaakt dit soms enorme files, mensen die menen dat 107,3km/h genoeg is om maar km’s lang onnodig links te rijden, want 15km verderop rijdt nog een vrachtwagen en dan moet ik toch weer naar links, kan ik net zo goed blijven rijden. Ik probeer altijd geduldig te wachten maar zodra er 15man rechts langs gaat, sluit ik daar wel achteraan. En het mooie is, men ziet dat niet als een signaal van, goh misschien moet ik is naar rechts gaan, nee hoor gewoon dom door blijven rijden en lekker kwekken over de Prive en Story en wat voor een leuke man die Albert Verlinden is.
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!