Baas boven baas: Spanjaarden willen 140 km/u

Auteur: , 96 Reacties

Omdat je met 140 km/u veel sneller uit de crisis komt dan met 120 km/u, is er in Spanje een voorstel gelanceerd om de maximumsnelheid op bepaalde snelwegen een stuk omhoog te gooien.

Het voorstel om de snelheid te verhogen is afkomstig van Paco Vañó (Partido Popular) en hij is van mening dat op tolwegen de snelheid met gemak omhoog gegooid kan worden. Door de crisis zijn er namelijk veel minder mensen die gebruik maken van deze wegen en door de maximumsnelheid te verhogen hoopt hij dat tegen te gaan.

Je kan je voorstellen dat veiligheidsorganisaties (zoals DIA) tegen dit voorstel zijn. Ze stellen namelijk dat er veel meer ongevallen zullen gebeuren. Wat ze echter vergeten is dat op tolwegen relatief weinig ongelukken gebeuren. Daar komt nog eens bij dat die wegen (relatief) goed onderhouden worden.

In Italië zijn ook al bepaalde snelwegen waar je 150 km/u mag rijden en in Nederland mogen we sinds kort op bepaalde snelwegen (op bepaalde tijden) al 130 km/u rijden. Een snelheid van 140 km/u in Spanje lijkt ons dus geen probleem. (via: elmundo.es)

Alleen jammer dat je er weinig aan hebt als je met je auto + caravan onderweg bent naar de Costa del Sol.