Beest! BMW M135i zet rappe (onofficiële) Ringtijd neer [updated]

Auteur: , 61 Reacties

320 pk en 450 Nm op de achterwielen in een relatief compacte behuizing, dat gaat hard. Ook in een BMW die officieel geen echte 'hardcore' M is, maar tussen deze en de massa-Bimmers in hangt. Hoe weert zoiets zich op de Nordschleife?

De mannen van autoforum.cz kregen de gelegenheid om dit uit te proberen, en dat hoef je ze geen twee keer te zeggen. De scheur-Tsjechen, die al eens in hun Boheemse achterland een arme Skoda Rapid 1.2 TSI genadeloos afranselden, kregen dit keer de sleutels van een M135i in handen, vlak bij de Ring. En dat is de kat op het spek binden natuurlijk…

Bridge to Gantry (een volledige ronde min het rechte stuk op Döttinger Höhe) werd er even een tijd geklokt van 8:05 minuten, dat is net zo snel als een SLS AMG, en sneller dan de vorige generatie Cayman S of Boxster S (lijstje). Impressive. Zet er een professionele coureur in onder perfecte omstandigheden, en kijk wat er dan uit komt rollen (8:15-8:20 voor een volle ronde wellicht?).

Heeft BMW met dit M-halffabrikaat misschien wel een te sterke instapper gemaakt? Voor iets meer dan 50.000 euro heb je wel een apparaat dat een vrij nadrukkelijk deuntje meeblaast tussen al het overige snelle geweld…

Update – Het aangehaalde lijstje bevat tijden die niet door testrijders of professionele coureurs zijn gereden, maar door amateur-enthousiastelingen. In werkelijkheid kan het bij sommige auto’s (in de juiste handen) nog een stuk harder. Maar vergeet niet dat deze BMW ook door een niet-testrijder werd bereden.