Belg is leven beu, rijdt op 8 motoragenten in [updated]

Auteur: , 110 Reacties

Als het niet zo treurig was zou het komisch zijn..

Vanochtend zorgde een automobilist in Brussel bij het kasteel in Laken voor de nodige opschudding. Hij reed in op een gemotoriseerde politie-escorte van de nieuwe ambassadeur van Qatar. Een gerichte actie tegen de ambassadeur zou je denken, maar niets is minder waar. Deze pipo wilde een einde aan zijn leven maken, en koos dit als manier. Zelfmoordterrorisme op zijn Belgisch, Jeremy Clarkson zou er schande van spreken.

U leest het goed: iemand probeert zelfmoord te plegen door met zijn auto, omringd daar een veilige massa staal en kooiconstructie, binnen de bebouwde kom op een aantal motoren in te rijden. Man, man, man. Het zal u niet verbazen dat hij slechts lichtgewond raakte, maar, belangrijker, onder de motoragenten vielen geen dodelijke slachtoffers, hoewel er eentje even in levensgevaar was.

Misschien heb je voor je Duitse literatuurlijst wel eens ‘Die letzten Kinder von Schewenborn’ gelezen, waarin iemand er een eind aan breit door volle bak met zijn sportwagen frontaal op een muur te rijden. Dat boek had deze mafketel in ieder geval niet gelezen…

Met dank aan Panther voor de tip!
Foto credits: Johan Bruynseels, Twitter.

UPDATE – Briesende Belgen in de comments: noem het geen Belg, want dat doet pijn. Neen, het was een Algerijn. Nou, ok dan, bij dezen is het gemeld.