Belgische journalist overlijdt na Ariel Atom-crash [update]

Auteur: , 161 Reacties

Treurig ongevalnieuws bij onze Zuiderburen. Een ritje in een Ariel Atom moest de 35-jarige journalist die een repo maakte over de auto bekopen met zijn leven. De eigenaar van het vedergewichtje knalde met een rotgang tegen een silo aan. Auto's testen is dan ook zelden zonder gevaren.

De (Vlamingen zeggen ‘het’) Autosalon van Brussel begint deze maand en dat was voor Michael Cornette reden om een reportage te maken over een man met een Atom. Een Atom 3 om precies te zijn, welke in 2007 werd gelanceerd. Maar bij een rit verloor de 30-jarige Matthieu Desmet de controle over zijn bolide op een recht stuk weg vermoedelijk door een “onaangepaste rijstijl”, wat deftige taal is voor “hij reed te snel”.

Matthieu, de Atom-eigenaar, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht en vecht daar momenteel nog voor zijn leven. Toegesnelde hulpverleners konden alleen niets meer doen voor bijrijder Michael. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. En dat zuigt hard, voor zowel zijn vrouw als zijn zoontje.

De silo’s die geraakt werden door het lichtgewicht ‘projectiel’ (612 kg) verschoven ongeveer 10 centimeter door de klapper, aldus DeStandaard. Dat geeft een kleine indicatie van snelheid waarmee dit ongeluk zich voltrok.

Met dank aan alle tipgevers.

Update 04-01: Tijdens de rit was een camera bevestigd op de Atom. Na analyse van de beelden hiervan concluderen de autoriteiten inderdaad dat er (veel) te hard gereden is.