Bentley-medewerkers boos om ontslag dominee

Gepost op 29-12-2012 om 10:08 door - 49 Reacties »

Bentley-medewerker maakt zich op voor middaggebed

Bij Bentley kon het 4.000-koppige werklegioen de afgelopen 10 jaar rekenen op religieuze support, indien gewenst. Eens per week kwam veldprediker Francis Cooke langs om met zowel gelovigen als atheïsten te praten. Stukje geestelijke nazorg naar de autobouwers toe. Maar Bentley heeft de beste man, vlak voor kerst, de laan uitgestuurd.

Je verwacht het niet, een dominee bij een autofabrikant, maar stiekem hadden veel Bentley-medewerkers er behoefte aan. Niet omdat hij Continental GT’s en Mulsannes aan het einde van de assemblagelijn stond in te zegenen, wel omdat hij cursussen gaf en voor velen als aanspreekpunt diende. Cooke kreeg echter te horen dat zien diensten niet langer nodig waren. De reden? Er zijn té veel religies onder één dak bij Bentley. En het is niet te doen om een geestelijk leider van elke religievorm te installeren.

Bentley tegen de Britse pers:

“We have a wide range of faiths and want to take a multi-faith outlook. It would be very difficult to have somebody from each faith.”

Dominee Francis Cooke

En nu zijn er een paar Bentley-medewerkers gepikeerd. Hoeveel is niet bekend, maar kwaliteitspaper The Mirror heeft er een paar weten te vinden die het haast niet kunnen geloven (haha) en het ontslag als belachelijk bestempelen. Inmiddels is er zelfs een petitie gestart om de dominee terug te krijgen.

Wat denk jij: moet een autobouwer zich anno 2012 bezig houden met creationisme of doet Bentley er in al haar politieke correctheid goed aan om geen onderscheid te willen maken in religies, ondanks dat bepaalde medewerkers nu boos zijn?

49 reacties  toon alle reacties
Ik zou zeggen, doe waar je betaalt voor krijgt en na werktijd kun je je bezig houden met persoonlijke (zoals religie) zaken.
@norge: dat is chardonnee;)
Als de beste man ook een vertrouwenspersoon is, kan ik het me wel voorstellen.
Het is zo ontzettend onfatsoenlijk om mensen vlak voor kerst te ontslaan. Beetje simpele redenering om te zeggen “maar dan hadden we voor elk geloof er 1 moeten hebben”, zo iemand helpt voor de stemming op de werkvloer, juist bij een onderneming als Bentley waar de bandmedewerkers voor een niet al te hoog salaris enorm dure auto’s in de hoogste kwaliteit in elkaar schroeven is het verschil tussen arm en rijk erg zichtbaar. Iemand die de druk van die ongelijkheid kan verminderen is voor een bedrijf goud waard. Dat Bentley wegkwam met een part-time predikant daar mogen ze op hun blote knietjes voor danken. Straks krijgen ze kwaliteitsproblemen, moeten ze rework doen en een psycholoog inhuren, veel duurder. Bestuurders willen maar niet snappen dat alleen een tevreden medewerker een goede medewerker kan zijn.
Of je anno 2012 een dominee in dienst wil houden? Er is blijkbaar behoefte aan een persoon die een luisterend oor en geestelijke steun geeft. Dat is niet religie gebonden dus functie kan ook worden ingevuld door een willekeurig persoon.

Ik vraag me echter wel af:’Wat is er bij Bentley gebeurt waardoor er een geestelijke nodig is?’
Elke vorm van religie is waanzin!!
Heb nooit begrepen hoe een weldenkend mens nu in iets kan geloven wat nooit wetenschappelijk is aangetoond.
Massaal luisteren ze naar een sprookjesboek wat ooit is gemaakt door enkele zeer slimme mensen om de boel voor de gek te houden.
Religie is enkel onderdrukking/uitbuiting/bangmakerij/hersenspoeling/oorlog.
Maar dit is mijn persoonlijke mening.
@bofkont: die laatste zin is fijn om te lezen..
Die man is waarschijnlijk een steunpilaar voor de werknemers, ongeacht hun religie. Om hem dan te ontslaan, zeker voor Kerst, is wat mij betreft reden genoeg om een petitie te starten. Zijn baan krijgt hij er allicht niet mee terug (directies houden graag hun poot stijf), maar het is voor hem wel een troost dat ook hij steun kan krijgen en wordt gemist.
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!