Bentley-medewerkers boos om ontslag dominee

Auteur: , 49 Reacties

Bij Bentley kon het 4.000-koppige werklegioen de afgelopen 10 jaar rekenen op religieuze support, indien gewenst. Eens per week kwam veldprediker Francis Cooke langs om met zowel gelovigen als atheïsten te praten. Stukje geestelijke nazorg naar de autobouwers toe. Maar Bentley heeft de beste man, vlak voor kerst, de laan uitgestuurd.

Je verwacht het niet, een dominee bij een autofabrikant, maar stiekem hadden veel Bentley-medewerkers er behoefte aan. Niet omdat hij Continental GT’s en Mulsannes aan het einde van de assemblagelijn stond in te zegenen, wel omdat hij cursussen gaf en voor velen als aanspreekpunt diende. Cooke kreeg echter te horen dat zien diensten niet langer nodig waren. De reden? Er zijn té veel religies onder één dak bij Bentley. En het is niet te doen om een geestelijk leider van elke religievorm te installeren.

Bentley tegen de Britse pers:

“We have a wide range of faiths and want to take a multi-faith outlook. It would be very difficult to have somebody from each faith.”

Dominee Francis Cooke

En nu zijn er een paar Bentley-medewerkers gepikeerd. Hoeveel is niet bekend, maar kwaliteitspaper The Mirror heeft er een paar weten te vinden die het haast niet kunnen geloven (haha) en het ontslag als belachelijk bestempelen. Inmiddels is er zelfs een petitie gestart om de dominee terug te krijgen.

Wat denk jij: moet een autobouwer zich anno 2012 bezig houden met creationisme of doet Bentley er in al haar politieke correctheid goed aan om geen onderscheid te willen maken in religies, ondanks dat bepaalde medewerkers nu boos zijn?