Bevestigd & officieel: Audi RS4 krijgt 450 pk

Auteur: , 62 Reacties

De speculaties rondom de meest heftige A4 waren de laatste tijd niet van de lucht. Zou de auto geschrapt worden? Komt 'ie er alleen als Avant? Vragen, vragen en vragen. Een PDF-documentje van de Zwitserse Audi-importeur maakt nu een einde aan de meeste geruchten.

Het gaat hier om een overzichtsdocument waarop alle Audi’s staan weergegeven die worden voorgesteld op de Autosalon van Genève. En ja, hij staat er echt tussen. De Audi RS4 Avant, voorzien van een 4.2-liter FSI V8 en gekoppeld aan een snelschakelend S Tronic-bakje. Zelf roeren in een handbak? Dikke pech, aldus Quattro GmbH.

Eigenlijk is het geen verrassing, want de RS5 wordt al langer geleverd met deze setup. Toch is een bevestiging altijd mooi. Helemaal voor de nog niet overtuigde nee-sayers zoals ondergetekende, die rekening hielden met de komst van het nieuwe 4.0-liter twinturboblok in de RS4. De sedanversie wordt overigens nergens genoemd, en volgens onze intel zal die er ook niet meer komen.

Hieronder een stukje uit het doc. Let ook even op het motorenaanbod van de nieuwe A3. Dat was namelijk nog niet bekend. Verder blijkt ook dat de Audi TT-RS Plus (met 360 pk) op de beursvloer aanwezig is. (via Asphalte.ch)

Release ALL the Audi's!

De Audi RS4 Avant zal in het derde kwartaal van dit jaar op de markt komen.

Impressie RS4 Avant: Fourtitude