Biernieuws: In China drinkt men Jeep

Auteur: , 29 Reacties

Een biermerk vernoemen naar Jeep, er openlijk voor uitkomen dat je fan bent van de auto's uit de VS en dan ook nog een aantal Heineken-invloeden in je logo verwerken? Ja, in China KAN dat gewoon. Deal with it.

Dit is een keer iets anders dan de automotive klonen die met regelmaat opduiken op Chinees grondgebied. CarNewsChina stuitte op een bedrijf dat wel heel erg graag wil meeliften op het ‘ruwe’ imago van Jeep. Ze verkopen gelijknamige bierproducten waarbij de slogan ‘Just For Man’ (LOL, enkelvoud) luidt. Op hun website claimen ze dat het betreffende gerstenat de ultieme Amerikaanse stijl moet verwoorden.

Een stukje info van JeepBeer.com, vertaald door Google Translate:

kind of the Jeep to conquer difficulties, chasing the heroic spirit, the Jeep kind of pioneers. Aloof pride of the brave … has been a realistic portrayal of the next-generation cowboy.

Ah, duidelijk. Dit zijn Amerikanisten die gewoon heel graag de spirit van het automerk in hun biertjes willen laten terugkomen. Maar waarom ze de ‘e’ in ‘Jeep’ cursief hebben gemaakt á la Heineken? En dan ook nog die rode ster erbij plakken? Mmm, vreemd. Daar zal ongetwijfeld nog wel een rechtzaakje van komen. Immers, one does not simply copy our Heinekens. De brouwerij uit Jingzhou heeft trouwens onderstaande Jeep verloot aan de distributeur die het meeste afneemt.

Glatis Jeep

En nog een paar voorbeelden van hun flesjes. Geheel in Amerikaanse stijl betreft het hier light beer.

JeepBeer

JeepBeer

Iemand meer ideeën voor Chinese producten die de naam van een westerse autofabrikant kunnen dragen? Wij zien kansen…