Bij welke auto hoort deze koplamp?

Gepost op 28-12-2012 om 22:13 door - 71 Reacties »

Infiniti Q50 teaser
Auto’s herken je tegenwoordig niet meer aan hun vormen, maar aan de kunstwerkjes in de koplampen. Kan jij zien bij welk merk/model dit hoort?

De kans dat je het weet achten we redelijk klein (of je moet gespiekt hebben), want dit is de eerste teaser voor de nieuwe Infiniti Q50. Dat is geen extra grote Audi Q5, maar een opvolger van de Infiniti G37 sedan.

De rare naam (Q50) is te ‘verklaren’ door het feit dat Infiniti de naamgeving van haar modellen wil “versimpelen”, maar voor de gemiddelde autoliefhebber is het niet echt makkelijker geworden. Op 14 januari tijdens de NAIAS (Detroit autoshow) zal de opvolger van de Infiniti G37 onthuld worden. De opvolgers van de Infiniti G37 Coupe en Cabrio gaan trouwens Q60 heten, in plaats van Q50 Coupe/Cabrio. Lekker verwarrend.

Deze auto zal moeten concurreren met de Audi A4, BMW 3 Serie, Mercedes C-Klasse en outsiders zoals de Cadillac ATS en Lexus IS.

De volledige teaservideo kan je op Autojunk bekijken.

71 reacties   toon alles
Audi A4 ledje met BMW xenon koplampje…ze weten het wel goed te verbergen met wie ze willen concurreren.
heb lang moeten kijken, maar ik denk een Infiniti Q50?
de vraag is natuurlijk of ze het beter doen dan porsche koplampen, waar die dan ook voor gejat mogen worden
-edit: niet schelden aub-

Voor mij een reden om een auto te laten staan, ik hoef geen auto die boos kijkt.
@flippert: Je hoeft niet zo boos te reageren! Net of een auto zo’n boze chauffeur wel zo willen?!
@gj8003: njet, hoef gewoon geen auto die op Bor de Wolf lijkt..
@flippert: Zo boos kijkt Bor toch niet???

Of is dit niet de Bor die je bedoelt :-P

@flippert: Gezien je comment zou ik zeggen dat je net een tiener bent geworden, maar je hebt geloof ik op een andere blog al gezegd dat je 50 bent.
Ben een zeer grote Infiniti liefhebber! Kijk er naar uit!
@fkbmw: dan ben je een van de weinige volgens mij ;)

Zo erg wil het merk (in Europa) nog niet aanslaan namelijk.
Niet dat er verder iets mis mee is oid.
@robbie:
Onbekend maakt onbemind….
@jrk68: als ik zo’n FX aan zie komen blijf ik wel ff kijken hoor, damn.
@kaasboerin: Mooi geluid heeft ie. Vooral dan natuurlijk de FX50 met de 5.0 V8. De G37 heeft ook een mooi klinkende motor. Of de QX56. Mooie auto’s zijn dat.
Mijn associatie was iig:

@sacha:

Oh, bij mij meer:

Haha! De angry birds big bird
Misschien moet ik proberen iets meer met mijn tijd mee te gaan, maar ik vind veel auto’s er niet mooier op worden met die ledverlichting. Net als die in het donker veel te aanwezige displays binnenin. Allemaal net iets teveel show en leidt in het donker alleen maar onnodig af.
@moveyourmind:

“Net als die in het donker veel te aanwezige displays binnenin. Allemaal net iets teveel show en leidt in het donker alleen maar onnodig af.”

Ik ken een automerk dat speciaal daarvoor de functie Night Panel had ;-)
Misschien moet ik eens iets meer met mijn tijd meegaan, maar ik vind veel auto’s er niet mooier op met die net iets te aanwezig ledverlichting. Net als in het interieur bij veel auto’s een te aanwezig beeldscherm. Veel te veel show, en het leidt alleen maar af in het donker.
@moveyourmind: Alles herhalen? Alzheimer?
@flippert: Nee, ik krijg per reactie betaald door Autoblog, jij toch ook? Of doe jij het voor de eer? Als ik zo vrij mag zijn, dan kan je er net zo goed mee stoppen.
zonder naar de tekst te kijken was het niet al te moeilijk :p

@the-budel-guy: daar staat toch ook tekst ;) En dat zie je alleen als je al verder hebt geklikt. Valsspelert!
Teaser, spreek uit als: tie-zurr.
@alcantara:
Alcantara, spreek uit als: al-kont-hara

Nutteloze reactie…
@gj8003: Eerst maak je me voor homofiel uit en nu probeer je me weer belachelijk te maken. Je bent wel erg op je pik getrapt he omdat ik een lease-auto ‘huurauto’ heb genoemd, blijkbaar hecht je nogal veel waarde aan mijn mening. Ik voel me vereerd waarvoor dank!
@alcantara: Jouw reactie vind ik anders meer zeur dan tea.
@mout: Ik zeur niet, ik geef slechts een hint voor de uitspraak van dit moeilijke woord omdat ik weet dat er veel ongeletterden op autoblog meelezen.
Op zich niet echt handig om dan de naam van de auto als afbeeldingsnaam te laten staan.
Stoer!
@atteh: Smalle auto!! ff nog verder painten aub…
Hier nog een Infiniti-fan! Ben ook wel benieuwd. Alleen dat/die (nooit goed in geweest ;)) namenstrategie.. Sowieso, een namenstrategie met een letter-cijfer combo, dat bekt gewoon niet imo: ‘Ik rij een Q50′ vs Ik rij een Skyline’
Dan klinkt ‘Skyline’ toch beter (puur en alleen de naam!!)
@toyotafortuner: Dat is ook waar. Maar als je een ‘Skyline’ hebt heb je wel een Nissan badge, en dat willen we niet. Ik toch alleszins niet haha. Want zo een Skyline is toch de Infiniti G37 in Japan of niet soms? Ik denk dat de Nissan badge voor jouw niet zo uit maakt, want je lijkt me als ik naar andere reacties kijk nogal een Japanofiel :). Ik ben normaal niet zo voor Japautos. Enkel Infiniti, Nissan 370Z en GT-R. Infiniti heeft wel al vaker haar naamstrategie aangepast.
@fkbmw: k ben idd een jappen/aziaten liefhebber. Logisch als aziaat ;) Maar volgens mij ontgaat jou mijn punt: Wat ik bedoelde is dat als een auto slechts een letter-cijfer combinatie als naam krijgt, zoals Q50, dat dat heel wat minder spannend klinkt dan bijvoorbeeld Skyline als naam. Ik doelde niet zozeer op de auto’s zelf. Maar goed, misschien had ik het iets anders moeten uitleggen.
@toyotafortuner: Dat klinkt inderdaad niet goed. Maar ik denk dat dat gewoon iets typisch voor deze klasse (en ‘premium’ auto’s) is. Lexus en Acura doen het, de Europeanen doen het, Cadillac en Lincoln doen het (wel enkel letters). De enige die het niet doen is Hyundai met de Equus (Wat volgens mij Latijn is voor ‘paard’ haha :) ) en Genesis sedan (nu weet ik niet of die je die in Europa kopen kan). Maar inderdaad. Maar als je dus een Q50 hebt en iemand vraagt: “Wat voor auto rijd je?”, heb je 2 opties:

1. Je liegt een beetje en zegt: “Ik rijd een Skyline”

2. Je zegt gewoon: “ik rijd een Infiniti. Premium Nissan meuk. Het Lexus van Nissan.”
@fkbmw: ik zeg liever dat ik een Skyline heb dan dat ik een A6 of 5-Serie heb. De reden is simpel: het Duitse spul vind ik mooi, maar mijn hart ligt bij Japans spul. Overigens niet echt een reactie om je te verbeteren of tegen te spreken maar meer een reactie om @toyotafortuner aan te vullen.
@toyotafortuner:
Ik snap je punt.. Net als aveo vs. A1… Zelfs aveo bekt lekkerder… :p
@nickmercedes: En Vaneo bekt beter dan C63 AMG. Issetta beter dan M3, Amazon beter dan V40. Het zijn de duurdere merken die de niets zeggende letter cijfer combinaties hanteren. Als Opel de Astra premium wil maken moeten ze de wagen gewoon W2 noemen.
@mashell:
Haha is me eigenlijk nog nooit opgevallen zo, dat alleen de duurdere merken die combinaties zo hebben :p
Morton: lekker elementen jatten.
Misschien de bugatti Galibier?? Zo maar een weelde gok :P:P
@martijnb11: laat me raden, je hebt het artikel niet gelezen?
Wel mooi, ik heb in vs ooit in een infiniti SUV (was kneiter dikke jeep maar in amerika is dat blijkbaar klein) gereden en moet zeggen dat die auto echt heerlijk reed, jammer dat ze in Nederland niet zo populair zijn & redelijk duur
Ik dacht eerst BMW, lijkt er wel verdacht veel op.
Beginnen de medewerkers van AB die dingen nou ook al te jatten? :-)…
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!