Binz X-Orange: tuning op een superstation

Auteur: , 37 Reacties

Een verlengde E-Klasse Estate is natuurlijk de natte droom van elke uitvaartondernemer maar daar schijnt dit hok niet voor bedoeld te zijn. Maar wat als je van schreeuwerige kleuren en blits lichtmetaal op een E-Klasse met lijkwagenproporties houdt? Binz heeft het antwoord voor je in de vorm van de X-Orange.

Binz kennen we al jaren van allerlei coachbuilding projecten die met name betrekking hebben op het uit elkaar trekken van Mercedes producten. De Binz X-Orange is verkrijgbaar als 250CDI en 250CGI, waarom dat anders is dan bij de gewone Xtend is ons niet duidelijk. Wil je een ander blok (AMG?) dan kan dit eventueel in overleg met de heren van Binz.

Het belangrijkste item van deze Binz-Benz is natuurlijk de enorme laadruimte. De laadvloer heeft een lengte van ongeveer 2 meter. Kosten voor dit apparaat? Vanaf 80.000 euro voor een instappertje, exclusief btw en de vaderlandse schatkistbelastingen. En over schatkisten gesproken: die passen er prima in, evenals een subtiele kayak, ski’s of vijf vriendinnen én hun beautycase. Of gewoon toch een doodskist natuurlijk, want dat past heus wel.


Met dank aan SpeedfreakR voor de tip!