Bizar: rally Impreza crasht met 225km/u finisht tweede

Auteur: , 25 Reacties

De coureur in deze Subaru Impreza heet Crazy Leo met een reden. Op een van de snelste stukken van de stage crasht hij maar stoppen met racen?

Crazy Leo begint de rally met een tijdstraf van 6 minuten. Toch mikt hij op het podium. Dat is een beste tijd om goed te maken en in de ‘haast’ gaat het dan ook goed mis. Op een van de snelste stukken van de stage, een 225km/u ijsbaan, raakt hij net op een verkeerd moment de rem aan. Door een volledig gebrek aan grip zonder spijkerbanden start de auto naar rechts te glijden. Eenmaal bij de dikke laag berm-sneeuw aangekomen klapt de Subaru om.

Wat blijkt? De draai in de sneeuw heeft Leo, zijn navigator en de race gered. De Subaru vangt de klap met al zijn bagageruimte op. Zonder achterkant maar nog steeds met 4 wielen rijden ze verder naar het volgende servicepunt.

Zo goed als kan repareert het team de auto. De organisatie ziet dat het goed zit en zonder achterspoiler mag Crazy Leo nu verder. Of het luchtweerstand-voordeel of juist super scherp rijden meer heeft geholpen zullen we nooit weten. Wel weet de zwaar gehavende Subaru aan het einde van de rit een tweede plek op het podium te veroveren. (via carscoop.blogspot.com)