Video: Bizarre crash in Bree eist leven [updated]

Gepost op 25-11-2012 om 16:51 door - 129 Reacties »

Nasleep mega-ongeluk Bree
Een Cayenne op zijn dak, een C30 AMG CDI in een fietstunnel, een compleet motorblok op de weg, totale ravage, en 4 gewonden en een dode. Wat is er vanochtend in hemelsnaam gebeurd in Bree?

De zeldzame AMG-diesel is van de weg geschoten, en ligt op zijn kant in een fietserstunnel, de Cayenne een paar meter verder ondersteboven in de berm. Allerhande sporen er omheen werpen voor de omstander al een licht op wat er zich deze ochtend in de Belgische plaats heeft afgespeeld.

Getuigen spreken over een straatrace, en we weten dat die niet altijd goed aflopen. Gelukkig vond deze om 6 uur ‘s ochtends plaats, waardoor de kans op onfortuinlijke omstanders drastisch kromp. Zo te zien fungeerde de rotonde als lanceerschans, voor de rest van de conclusies wachten we maar op het politierapport.

Dat het echter waanzinnig hard is gegaan is wel duidelijk. Misschien hadden de auto’s een dashcam aan boord?

UPDATE: het is op dit moment niet exact bekend om hoeveel doden en/of gewonden het gaat. Verschillende bronnen hebben het over verschillende aantallen, oplopend tot 1 dode, 2 zwaargewonden en 4 gewonden. Ooggetuigen zaten in een derde auto, bekenden van de Mercedes en Porsche hier op de foto.

Update 2, 26-11: Geen zuivere koffie. Alle vijf betrokkenen hadden een strafblad, en in de Cayenne werd 40.000 euro aan cash gevonden. De mannen zijn allemaal twintigers, en aan de crash schijnt een ruzie in een discotheek vooraf te zijn gegaan. Inmiddels is een tweede betrokkene overleden, de bestuurder van de Cayenne is gearresteerd. Er wordt over snelheden van 200 km/u gesproken.

Met dank aan iedereen voor de tips!

129 reacties  toon alle reacties
Dat komt ervan, 2 iets te kleine pikkies met compensatiedrang….
Mijn medeleven gaat dan ook enkel uit naar de nabestaanden.
Profile photo of lekkaah
kaasboerin
25-11-2012 om 17:03
80
@jrk68: Wel bruut dat jij al nzage in het politierapport heeft voordat wij dat doen!
@jrk68: @jrk68: wat ben jij een mofo. Niemand weet hier nog maar iets over dit ongeval.. Maar meneer hier weet het allemaal beter, heeft het allemaal gezien. Wat ben jij een triest mannetje zeg. Beter reageer je niet op zulke berichten want je kunt er duidelijk niet mee omgaan. Walgelijke vent
@dheep:
Yep, helemaal gelijk.
Waren eerzame burgers die om 6uur ‘s ochtends met een gangetje van 50 de omgeving aan het verkennen waren…
@Hubert: Jij werkt zeker voor de Telegraaf.
@dheep:
Nee, gewoon een burger met gezond verstand.
@dheep:
Gewoon je gezonde verstand gebruiken, dit soort crashes gebeuren niet bij de toegestane snelheid.
Daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn.
Helaas voor jou red je het niet met 1 hersencel meer dan een koe….
@dheep: Vind dat jij het wel heel erg overdrijft! Tuurlijk die reactie is niet bepaald netjes. Maar we hebben het hier WAARSCHIJNLIJK over een straatrace (misdrijf) en dit soort klappers zijn misschien wel 150 200+ dan heb ik ook vrij weinig respect voor de BESTUURDERS, inzittende daargelaten tenzij die het zaakje hebben lopen opjutten. Maarja kom je nu niet meer achter gok ik!

Nabestaande is het vreselijk! Maar de bestuurders hebben zelf het risico opgezocht! Ga dan lekker op een dragstrip karren! zelfs bij de formule 1 promoten ze veilig rijden!
@jrk68: 2e keer “kleine pikkies” in je comments vandaag. Begin bijna medelijden te krijgen met je Noorse muze.
@jrk68: Yup, zo simpel is het. Als die pipo’s iemand anders hadden geplet liep ze hier allemaal te kraaien over de doodstraf, nu pletten ze alleen zichzelf en moeten we respectvol zijn?Ze hebben zichzelf te pletter gereden. Dom, sukkels, gelukkig niemand anders.


The end.
@alcantara:

Niet sterven zou ik anders nog leuker vinden als het even kan.
@alcantara: gestorven als een domme rukker zul je bedoelen.
@sir_smokalot: Hij was die derde wagen ;-)
@upstream: Alle betrokkenen staan bij het gerecht bekend als ‘zware jongens’, onder meer voor drugsfeiten. Er werd ook drugs aangetroffen in de wrakken.
Wie aan het stuur zat, is nog onduidelijk. Ook de bloedstalen van alle inzittenden moeten nog onderzocht worden op alcohol en verdovende middelen.
Tijdens de dolle rit reed een van de wagens, waarschijnlijk bij het voorbijsteken, een kleine Fiat aan met daarin drie jonge vrouwen. Zij bleven ongedeerd.
De discotheekgangers reden zonder omkijken met een rotvaart verder. Vlak voor een rotonde versmalt de rijbaan er van twee rijvakken naar één. Maar geen van beide wagens, die op dat moment nog naast elkaar reden, wilde voorrang aan de andere geven. Ze knalden frontaal op de verhoogde rotonde en vlogen meters hoog de lucht in. De Porsche belandde dertig meter verder op zijn dak in de berm. De Mercedes crashte rechts van de rotonde, enkele meters lager in de fietstunnel. De ravage was niet te overzien.
Volgens Jaak Gabriëls, de burgemeester van Bree, haalden de twee wagens bijna hun topsnelheid. ‘Hun snelheid is vastgesteld op 200 kilometer per uur. Ronduit beschamend en onverantwoord’, zegt hij.

Bron: destandaard.be (belgische kwaliteitskrant)
@upstream: Om het verhaal compleet te maken:

Voor H.E.H. kon geen hulp meer baten. Zijn neef A.E.H. was er erg aan toe. In de auto zat ook nog een vriend van wie de naam niet werd vrijgegeven. De drie reden met de Porsche Cayenne van H.E.H. Naar verluidt leasede hij de wagen voor 400 euro per week. In de andere wagen zaten twee Nederlanders.

Drugs

In Borgerhout was het geen geheim dat H.E.H. vaak in aanraking kwam met politie en gerecht. Zijn problemen met justitie hadden te maken met drugs. Het is niet uitgesloten dat ook de vermaakuitstap naar Limburg daarmee verband hield. De melding dat de politie een grote som geld in de wagen vond, staaft dat vermoeden.

Maar ook het voertuig waarmee H.E.H. zich verplaatste, is een aanwijzing. Want in Borgerhout rijden nogal wat jongeren rond in dure wagens. Meestal gaat het om leasewagens met Duitse of Nederlandse nummerplaat. Het zijn jongeren die actief zijn in de drugshandel. Ze verdienen daarmee grof geld, zwart geld.
Nieuwe klap voor familie

Het overlijden van H.E.H. betekent een zoveelste zware slag voor de familie E.H. uit Borgerhout. Want ook vorig jaar verloor die een jong familielid, zij het in criminele omstandigheden.

H.E.H. was de neef van Ilyas E.H., de zeventienjarige die eind oktober vorig jaar werd neergestoken in Borgerhout. Dat gebeurde toen hij bij een inbraak werd betrapt door de bejaarde bewoner.
@upstream: Tnx voor extra info.


Lijkt me dus niet dat we hier een aanstaande minister-premier, een Nobelprijswinnaar en een toekomstig top-bioloog zijn verloren.


Tuig molt zichzelf. Excellent!
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!