Video: Bizarre crash in Bree eist leven [updated]

Auteur: , 129 Reacties

Een Cayenne op zijn dak, een C30 AMG CDI in een fietstunnel, een compleet motorblok op de weg, totale ravage, en 4 gewonden en een dode. Wat is er vanochtend in hemelsnaam gebeurd in Bree?

De zeldzame AMG-diesel is van de weg geschoten, en ligt op zijn kant in een fietserstunnel, de Cayenne een paar meter verder ondersteboven in de berm. Allerhande sporen er omheen werpen voor de omstander al een licht op wat er zich deze ochtend in de Belgische plaats heeft afgespeeld.

Getuigen spreken over een straatrace, en we weten dat die niet altijd goed aflopen. Gelukkig vond deze om 6 uur ’s ochtends plaats, waardoor de kans op onfortuinlijke omstanders drastisch kromp. Zo te zien fungeerde de rotonde als lanceerschans, voor de rest van de conclusies wachten we maar op het politierapport.

Dat het echter waanzinnig hard is gegaan is wel duidelijk. Misschien hadden de auto’s een dashcam aan boord?

UPDATE: het is op dit moment niet exact bekend om hoeveel doden en/of gewonden het gaat. Verschillende bronnen hebben het over verschillende aantallen, oplopend tot 1 dode, 2 zwaargewonden en 4 gewonden. Ooggetuigen zaten in een derde auto, bekenden van de Mercedes en Porsche hier op de foto.

Update 2, 26-11: Geen zuivere koffie. Alle vijf betrokkenen hadden een strafblad, en in de Cayenne werd 40.000 euro aan cash gevonden. De mannen zijn allemaal twintigers, en aan de crash schijnt een ruzie in een discotheek vooraf te zijn gegaan. Inmiddels is een tweede betrokkene overleden, de bestuurder van de Cayenne is gearresteerd. Er wordt over snelheden van 200 km/u gesproken.

Met dank aan iedereen voor de tips!