BMW 3 Serie GT is helemaal officieel [updated]

Auteur: , 52 Reacties

Helemaal af en officieel en dus hebben we nu alle details voor je van dit hok, dat vanaf 15 juni in de Nederlandse showrooms te vinden is.

De 3GT zal leverbaar worden met 5 motoren die in vermogen variëren van 143 tot 306 pk, waaronder de 318d en 320d. De topversie is de BMW 335i Gran Turismo met de bekende zescilinder benzine. De viercilinder benzineversies zijn de 328i en de 320i. De motoren drijven de achterwielen standaard aan via een handgeschakelde zesversnellingsbak, de achttrapsautomaat is als optie aan te vinken.

De BMW 3 Serie Gran Turismo (gisteren toonde we u de gelekte foto’s al) is 4.824 millemeter lang, 200 millimeter langer dan de 3 Serie Touring. Ook de wielbasis is 110 millimeter langer (2.920 mm) 3GT heeft een 81 millimeter hogere daklijn dan de Touring. De zitpositie is 59 millimeter hoger. Achterin is er 70 millimeter meer beenruimte dan bij de Sedan en de Touring.

De bagageruimte van de BMW 3 Serie GT heeft een inhoud van 520 liter, 25 pakken melk meer dan bij de Touring. De achterbank is in drie delen (40:20:40) neerklapbaar, de rugleuningen van de achterbank zijn verstelbaar en de hoedenplank bestaat uit twee delen, wat allemaal erg handig is voor het meenemen van spulletjes. De maximale laadcapaciteit met achterbank plat bedraagt 1.600 liter. De grote achterklep is elektrisch te sluiten en te openen.

De ramen zijn stijlloos, zoals het een echte coupé *proest* betaamt. Wél speciaal is de actieve achterspoiler, de 3 Serie GT schijnt de eerste te zijn die dat standaard heeft. Waar wacht je nog op? Rennen naar die showroom om hem te bestellen, het is een BMW! En dat is ook meteen het enige verkoopargument dat ik kan bedenken maar kijk gerust of je tussen de 130 officiële foto’s hieronder een andere reden kan vinden.

Update: De eerste video’s vind je op autojunk.