BMW 4 Serie Coupé Concept is officieel [met video]

Auteur: , 98 Reacties

De lekkermakende lekplaatjes krijgen direct een vervolg. BMW heeft zojuist meer info vrijgegeven van de nog in conceptstatus verkerende 4 Serie, de auto die we vroeger 3 Serie Coupé moesten noemen.

Het is duidelijk: er komt meer afstand en verschil tussen de sedan- en de coupéversie van de 3 Serie. Net zoals de BMW 6 Serie gezien wordt als een losstaand model, terwijl het gewoon een 5 Serie met minder deuren en een andere daklijn is. En net zoals de A5 bij Audi verder van de A4 af staat.

Omdat de brand spanking new 4 Serie nog niet in een productiestadium verkeert, rept BMW trouwens met geen woord over motoriseringen of specificaties. Wel komen we het een en ander over de dimensies te weten. Hij is qua wielbasis vijf centimeter langer (2.810 mm) dan de reguliere 3 Serie. De spoorbreedte ging er ook flink op vooruit; vooraan werd 4,5 cm toegevoegd en achteraan loopt dit op tot 8 cm. Vergeleken met zijn voorganger (3 Serie Coupé – red.) is de auto 44 mm breder en 16 mm lager geworden. Harder, faster, breder, stronger.

Over die immense luchthappers in de bumper zegt BMW dat dit gedaan is om de kenmerkende nieren dicht te kunnen houden. Beter voor de aerodynamica (ergo: het verbruik) en het zorgt voor minder luchtverstoring. De bumperopeningen leiden de lucht ook langs het remspul, de oliekoeler en creëren een air curtain dat de wielkasten omsluit en een betere aerodynamica moet opleveren.

Het interieur is, zoals op de lekplaatsjes al was te zien, gedaan door BMW Individual. Indien het productiemodel ook louter een dergelijke binnenste krijgt kunt u wel raden dat BMW de 4 Serie qua prijs een eindje boven de 3 Serie zal positioneren.

Verwacht het productiemodel van deze Teutoon rond september 2013, als de IAA in Frankfurt losbarst. Tot die tijd wordt het kwijlen met deze megagallery.

Update 06-12: De eerste video is los! Bekijk hem op autojunk.