BMW eist miljoenen euro’s van Peugeot & Citroën

Auteur: , 36 Reacties

Hee PSA, hoest eens €50 miljoen op.

Bam, en toen kwam de relatie tussen BMW en PSA (Peugeot Citroën) even verder onder druk te staan. Sinds de Franse autobouwer zich door General motors/Opel liet verleiden een aandeel van 7% aan ze te verkopen, en daarmee geen trek meer had in de Duitsers, zit BMW opgescheept met de in 2011 gestarte PSA-samenwerking. Er waren grootse plannen om samen hybride-aandrijflijnen en EV-componenten te ontwikkelen, maar zulks is inmiddels officieel van de baan wegens de tussenkomst van GM. En daarom wil BMW geld zien voor geleden schade; geld dat al was stukgeslagen op het project.

De joint-venture tussen BMW en PSA (BMW Peugeot Citroën Electrification) hield in dat ze gezamenlijk geld zouden neer leggen voor onder meer een nog te bouwen fabriek, om daar vanaf 2014 hybrides te bouwen. Maar nu PSA het bed deelt met GM is een verder voortzetting van die samenwerking volgens zowel BMW als PSA onmogelijk.

Franse media melden dat BMW nu een bedrag van 50 miljoen euro claimt bij PSA, dat wegens dalende verkopen in Europa amper nagels heeft om de derrière te ontdoen van jeuk. PSA heeft nog niet gereageerd om de claim.

We kunnen ons zo voorstellen dat deze claimkwestie niet bevorderlijk is voor de samenwerking op het gebied van de 1.4-liter en 1.6-liter Prince-motoren die BMW & PSA gezamenlijk maken. We zullen zien…