BMW: Er komt een M3 én een M4. Dubbel feest dus?

Auteur: , 64 Reacties

Nu BMW officieel heeft aangekondigd was het natuurlijk afwachten hoe de opvolger van de M3 Coupé genoemd zou worden. Zou dat gewoon M3 blijven? Of zou dat model ook een +1 krijgen en voortaan als M4 door het leven gaan. BMW heeft gekozen voor optie 2.

De naam M3 is sinds 1985 aan de meest sportieve versie van de BMW 3 Serie range. In eerste instantie was dat een coupé en een cabrio (E30) en later kwam er ook nog een sedan bij (E36). Voor de opvolger van de huidige M3 Coupe en M3 Cabrio wil BMW dus met deze traditie breken en er een label met M4 opplakken.

De M-versie van de 3 Serie sedan zal echter nog wel het label M3 op zijn bips geplakt krijgen. Kunnen we daarmee leven? Is het heiligschennis? Toen Audi de opvolger van de RS4 Cabrio plotseling RS5 Cabrio noemde hoorde ik niemand piepen in elk geval.

En Mercedes loopt ook al jarenlang te goochelen met de getallen die ze aan hun AMG modellen hangen. Het zal wellicht even wennen zijn voor de meeste fanboys, maar uiteindelijk zal iedereen er wel aan wennen. Of toch niet? (via: caranddriver.com)

Technisch zullen de M3 (sedan) en M4 (coupe & cabrio) naar alle waarschijnlijkheid weinig van elkaar verschillen. Voor beide modellen verwachten we een (dubbel of driedubbel) geblazen zes-in-lijn met zo’n 450 pk onder de motorkap.