BMW X1 is nieuw, bijna onzichtbaar [2012]

Auteur: , 41 Reacties

Laatst al gelekt en tentoongesteld, maar nu officieel. Dit is de nieuwe BMW X1; vanaf deze zomer bij de dealers!

BMW geeft de X1 een facelift, men wil daarmee het design meer laten aansluiten op dat van de BMW X3 en X5. Tevens is het geheel nog wat vrouwelijker geworden en is het mogelijk om te kiezen voor verschillende design Lines: xLine, Sport Line en M Sport. De standaarduitvoering wordt daarnaast uitgebreid met USB-aansluiting en bluetooth telefoonvoorbereiding. Een uitbreiding die voor alle BMW modellen vanaf 1 juli a.s. van toepassing is (hell yeah).

Op technisch gebied zijn er twee nieuwe dieselmotoren: de BMW X1 sDrive16d en X1 xDrive25d. Nieuw is ook de handgeschakelde zesversnellingsbak met dry sump-smering en de optionele achttrapsautomaat. Met de nieuwe motoren groeit het gamma tot twee benzine- en vijf dieselversies, in vermogen variƫrend van 116 pk van de nieuwe X1 sDrive16d tot 245 pk van de X1 xDrive28i.

Met 160 kW (218 pk) is de 2,0-liter dieselmotor in de nieuwe versie BMW X1 xDrive25d de sterkste van de nieuwe generatie viercilinder dieselmotoren. Mede dankzij BMW TwinPower Turbo-technologie verbruikt de auto 5,9 l/100 km. De motor in de BMW X1 sDrive16d, eveneens met een inhoud van 2,0-liter, maakt gebruik van dezelfde techniek en heeft met 85 kW (116 pk) een verbruik van slechts 4,9 l/100 km.

Kopers kunnen de nieuwe generatie BMW X1 nu ook individualiseren met BMW Lines. De BMW xLine bestaat uit side skirts, titaniumzilverkleurige spijlen in de grille en exclusieve aluminium18-inch wielen. De bestuurder heeft de beschikking over onder meer een met leder bekleed, multifunctioneel sportstuur, Ambient Lighting en instaplijsten met daarop ‘BMW xLine’. De BMW Sports Line benadrukt het “sportieve” karakter van de X1 door in zwart chroom uitgevoerde uitlaateindstukken, aluminium 17- of 18-inchwielen en diverse carrosserie-elementen uitgevoerd in glanzend zwart. Het interieur is voorzien van sportstoelen, een sportstuur en een sportversnellingspook en eveneens Ambient Lighting. Maar er is meer, volgens BMW zijn de “Lines” met diverse opties nog verder op de individuele smaak af te stemmen.

Samengevat, het uiterlijk krijgt zeeeer minimale aanpassingen. Onzichtbaar voor de gemiddelde burger. Het gaat hier vooral om wat nieuwe motoren en optiepakketjes. Niks belangrijks dus.