BMW X3 Cabrio gaat er komen

Auteur: , 68 Reacties

In de laatste jaren is wel duidelijk geworden wie de koning van de nieuwbakken nichemarkten is: BMW. Auto's ontwikkelen waarvan kopers niet eens wisten dat ze ze nodig hadden. We noemen een 5 Serie GT, een X6 of de X1. Dus toen ons werd ingefluisterd dat ze het dak van de X3 wilden knippen, keken we daar niet raar van op.

Gemak en comfort van SUV’ combineren met de frivoliteit van een cabrio. Het lijkt de laatste tijd steeds meer door te dringen bij autobouwers. Dit terwijl Audi vijf jaar geleden al met de Cross Cabriolet Quattro kwam, een Q5-achtige midi-SUV waarvan het dak in de kofferruimte opvouwt. En vorig jaar zwelde de geruchten over het in productie nemen van de forse cabrio nog eens aan. Maar bij Nissan is het allang geen gerucht meer, die hebben de Murano CrossCabriolet waarvan er zelfs een op ’s Heeren wegen rondtuft. En laten we Range Rover niet vergeten, dat met de dakloze Evoque-concept openlijk hint naar een cabrioversie (iets dat Autoblog al lang wist).

Nu is BMW aan zet, en volgens ingewijden kiest men in München de X3 voor de ombouw naar zonaanbidmobiel. De X5 is vermoedelijk wat aan de forse (en dure) kant om van een ombouw te voorzien. Een X1 zou dan nog kunnen, maar heeft wellicht een te laag SUV-gehalte. Ergo: de X3 wordt dé cabrio voor iedereen die een 3 Serie Cabrio (binnenkort 4 Serie) wil, maar liever iets hoger zit en makkelijk in- en uitstapt.

Er rijden nog geen testexemplaren rond, dus een introductie is nog ver weg. Het is mogelijk dat BMW de X3 Cabrio lanceert als de facelift voor het nieuwe model eraan komt, dat zal op zijn vroegst in 2014 zijn. En tegen die tijd zullen we zien hoe gretig een X3 xDrive28i Cabrio of X3 xDrive35i Cabrio aftrek vindt.

Om de wachttijd te overbruggen: HIERR een impressie van een X3 waarbij zonnebrand een vereiste is.

Met dank aan quick-sketching voor de impressie!