BMW X5 ‘Vivat Petersburg’ is knap staaltje airbrushwerk

Auteur: , 15 Reacties

Russen weten wel raad met de kunst van het airbrushen, dat kon je al zien in dit topic over een heuse airbrush-bijeenkomst. Als ze nog eens bijeenkomen, dan kan er een nieuwe auto aan worden toegevoegd: deze X5 'Vivat Petersburg'.

Dat laatste dan vooropgesteld dat het een volledig exemplaar is, want daar zijn we nog niet helemaal over uit. Als je kijkt naar de manier waarop is gefotografeerd, dan zou het ook nog wel eens een schaalmodelletje kunnen zijn, hoewel dat onwaarschijnlijk lijkt.

Hoe dan ook, wat mij betreft is de airbrush zeker geslaagd, aangezien je bij een dergelijke behandeling nogal een groot risico loopt dat het resultaat nogal eh…gay is, ook als je er een filmlandschap op laat brushen.

We zien mooie staaltjes architectuur, sfinxen en Romeinse paardenwagen-taferelen voorbij komen op de Bimmer. Of het allemaal iconen van Sint Petersburg zijn weet ik niet, maar misschien dat de kenners daar wat meer duidelijkheid over kunnen verschaffen. De man op het paard voor de vloot lijkt me in ieder geval Peter de Grote, de tsaar die ook (incognito) een tijdje in Nederland doorbracht in de scheepsbouw. (via Next Web Design)