BMW X6 facelift is bruin

Auteur: , 39 Reacties

Je zou er haast overheen kijken met al het nieuws over de nieuwe BMW-dieselgeweldenaars, maar als je goed naar de X6 M50d hebt gekeken, heb je gezien dat BMW's Sports Activity Coupe een facelift heeft gekregen. Een vrij subtiele, maar toch..

Het persbericht spreekt over ‘Striking accentuations at the front and rear’. Noem me een sufferd, maar ik zie behalve wat andere luchtinlaten (met een mat randje om de mistlampen) onder de koplampen echt niet wat er nou radicaaal anders is aan deze X6. Zelfs de vorm van de lampen is volgens mij gelijk gebleven. Wel schijnen de spijlen in de grille wat aangepast te zijn. La-die-da. Als nieuwe optie zijn adaptive LED-koplampen opgenomen.

BMW X6 E71 facelift

Aan de achterkant hebben de lampunits een herdesign (o ja?) gekregen, met LED’jes. Daar deze diodes over de breedte uit te smeren probeert BMW de nadruk te leggen op de breedte van de wagen (en dus minder op de hoogte).

BMW X6 E71 facelift

Bij de lancering zijn beschikbaar: de xDrive35i, 50i, en X6M, goed voor respectievelijk 306, 407, en 555 pk. Op dieselvlak kan je kiezen uit een xDrive30d/40d/M50d met 245/306/381 pk. De X6M is nog steeds aan een automatische 6-bak gekoppeld, bij alle andere X6’en krijg je twee verzetten meer.

Daarnaast is ook deze gelifte X6 vol te hangen met opties, zoals Active Steering (niet op de M-modellen) en Adaptive Drive (standaard op de M-modellen).