BMW Z4: facelift en nieuw instapmodel [sDrive18i]

Auteur: , 78 Reacties

De huidige BMW Z4 (E89) draait alweer vier jaar mee, en dus was het voor BMW verplichte kost er een facelift tegenaan te gooien. Net als bij de X6 moet je heel goed je best doen om de verschillen te zien. Er komt ook een nieuwe instapper, in de vorm van een sDrive18i.

Kennelijk was BMW ook in het geval van de Z4 nog dik tevreden met het uiterlijk, want de facelift beperkt zich tot enkele zeer subtiele wijzigingen (vergelijkingsmateriaal). De bumpers voor en achter werden gewijzigd: aan de voorkant is de sectie onder de kentekenplaat aangepast, achter werd een klein diffusertje toegevoegd en de reflectoren een stukje hoger gezet. Daarnaast zit er in de lampen nu LED-dagrijverlichting.

Tot nu toe was de instapper de sDrive20i, met 184 pk en 270 Nm, nu wordt dat de 18i, met dezelfde motor, maar 156 pk, 240 Nm, 0-100 in 7,9 seconden (automaat: 8,1 seconden), en een topsnelheid van 221 km/u. Tijdens zuinige cruisetochtjes vertaalt dit zich voor de bijna 1.500 kg zware cabrio naar 6,8 liter per 100 kilometer en 159 gram per kilometer. Freude am Fahren? Ongetwijfeld.

BMW Z4 E89 Facelift-interieur

Voor de fotoshoot werd vanzelfsprekend geen vierpitter, maar het dikste van het dikste genomen, een full-options sDrive35is (340 pk), met nieuwe (Individual?) interieurspeeltjes, zoals Hansaplast-pleistertjes op de stoelen, en stukjes maliënkolder op het dashboard.

De opgefriste Z4 debuteert medio januari, samen met de M6 Gran Coupé en de 4 Serie Concept Coupé, op de Detroit Motor Show, en zal vanaf maart in Nederland bij de dealer staan.