Fisker Karma met V8: Destino!

Auteur: , 29 Reacties

Dit is toch wel een merkwaardige verrassing te noemen: vanuit het niets duikt een Fisker Karma met het 647 pk sterke motorblok uit de Corvette ZR1 op, en hij heet 'Destino'. They fo' real?

Wat moeten we hier van denken… Plots was daar een bericht over deze Karma op stero├»den met de volgende tekst:

Based on an award-winning design by Henrik Fisker and powered by the internationally applauded Chevrolet Corvette ZR1 powertrain, Destino is the result of collaboration by industrialist Gilbert Villereal and former General Motors Vice Chairman Bob Lutz.

Van de persoon Villareal heb ik nog nooit gehoord, maar van Bob Maximum Lutz natuurlijk wel. De 80-jarige voormalige (vice-)eindbaas van GM is tegenwoordig een warm pleitbezorger van de EV/Hybride, maar daarnaast bekend als een petrolhead met een voorliefde voor veel cilinders. Beide mannen hebben de handen ineengeslagen, en het bedrijf VL Automotive opgericht.

Samengevat: er is informatie, en er is een zeer brakke website (die door een kleuter van 4 ontworpen lijkt) met een paar renders. Is dit iets dat we serieus moeten nemen of een vroegtijdige 1 aprilgrap? Overigens zou de Destino ook met de nieuwe 450 pk LT-1 te krijgen zijn, met een manuele zesbak of een viertraps (!) automaat.

UPDATE: dit is dus serieus! Hieronder een tweetal afbeeldingen vanaf de beursvloer in Detroit. De Karma bodies kopen ze bij Fisker zelf (die hebben ze natuurlijk genoeg). Het is een complete body minus accu’s en range extender. Zij zetten een complete ZR1 aandrijflijn eronder, met dank aan Bob Lutz om dat even te regelen bij GM. Van de zomer op de markt, prijs nog onbekend!

Fisker Karma V8

Fisker Karma V8