Boot vol auto’s gaat kopje onder in de Noordzee [updated]

Auteur: , 110 Reacties

BREAKING. Vrachtschip Baltic Ace, vol met auto's, is in aanvaring gekomen met de Corvus-J. Eerstgenoemde schijnt vrij rap de bodem van de Noordzee op te zoeken.

De Baltic Ace was onderweg van Zeebrugge naar Finland, de Corvus-J kwam vanuit Schotland richting Antwerpen. Ongeveer 100 km buiten Rotterdam kwamen de twee elkaar tegen op de Noordzee. Nu lijkt het Cypriotisch containerschip Corvus-J het naar omstandigheden goed te maken, auto-boot Baltic Ace is zinkende. Geruchten gaan nu dat er naast 24 man personeel ook 8 nieuwe Bentley’s, 6 Rolls-Royce Drophead Coup├ęs, 4 Lamborghini’s en 12 Ferrari’s aan boord zijn.

Vanuit Zeeland is het KNRM een reddingsactie gestart met helikopters en reddingsboten. Ook andere schepen haasten zich naar de plaats van het ongeluk.

Om het allemaal nog iets ingewikkelder te maken: de Corvus-J is een schip van een Duitse reder dat onder de Cypriotische vlag vaart, de Baltic Ace vaart onder de vlag van de Bahama’s voor een Griekse reder. De aanvaring was op een belangrijk knooppunt voor de haven van Rotterdam. Gevolgen voor de scheepvaart zijn nog niet bekend.

UPDATE (23:20): De situatie lijkt een stuk slechter dan in eerste instantie omschreven. Opvarenden hebben zich amper kunnen voorbereiden op het zinken en hoge golven maken de reddingsactie voor de helikopters zeer lastig. Er zijn op dit moment 11 vermisten. De gezonken Baltic Ace ligt op 65 km buiten de Zeeuwse kust, 15 km ten zuiden van de Eurogeul.

UPDATE 06-12-2012: Inmiddels is de zoektocht naar overlevenden gestaakt. Er zijn in totaal 13 mensen van de boot gered, terwijl wordt gesproken over 7 vermisten. Er zijn helaas al 4 doden te betreuren.

UPDATE nov 2015: We hebben beelden van de berging.