Brabus B63 M-Klasse (ML63): 300 km/u met je SUV

Auteur: , 16 Reacties

Na vorig jaar de eerste versies van de nieuwe M te hebben aangepakt, is Brabus nu bij het slotakkoord beland: een bewerking van de ML63 AMG. Deze widebody schopt het met zijn 620 pk en 820 Nm tot een topsnelheid van 300 per uur!

Het was vorig jaar in Essen geen luiheid, want de ML63 was echt nog maar net uitgekomen, vandaar dat we dit jaar het toetje in de reeks krijgen. Eigenlijk is het compleet van de pot gerukt: een lompe, dikke SUV, die in 4,5 seconden naar de 100 accelereert, en desgewenst op 280 of 300 km/u afgregeld kan worden.

Maar ‘van de pot gerukt’ is Brabus’ middle name, en de powerkit lag er toch nog van onder andere de nieuwe G63.

Dus: hoppa, extra paarden d’r in (standaard zijn t er 525), dikke 23-inchers er onder, en nu maar op zoek gaan naar een lekker rustig recht stuk snelweg. Toevallig (of juist niet toevallig) ligt die bij Brabus in de achtertuin: bij Bottrop begint de A31 naar Emden, alwaar ze ongetwijfeld de top van deze SUV al eens uitgeprobeerd hebben.

Overigens hebben ze goed gekeken naar Mercedes, want achterin dit exemplaar ligt nu ook een houten vloertje.

Trouwens, de vorige ML63 van Brabus had 650 pk en een top van 310 km/u, maar ook 700 cc meer cilinderinhoud. Desondanks denken we dat de Duitsers op termijn wel met een nog sterkere kit komen.