Bugatti-Bentley: na anderhalf jaar wéér nieuwe CEO?

Auteur: , 19 Reacties

Zou het Wolfgang Dürheimer niet zo goed bevallen zijn bij Bentley en Bugatti? Per 1 februari 2011 verving hij Franz-Josef Paefgen, maar nu, nog geen anderhalf jaar later lijkt hij zijn biezen alweer te pakken en te vertrekken naar Audi, waar hij chef ontwikkeling wordt.

Voordat Dürheimer CEO werd bij Bugatti was hij trouwens ook al actief in de R&D, toen nog voor Porsche. Het lijkt er dus op dat hij iets nieuws heeft geprobeerd, en dat dit niet helemaal beviel. Kan gebeuren. Een opvolger is nog niet bekend, maar diegene staat een aardige taak te wachten met het aan de man brengen van een productieversie van de hondslelijke EXP 9F, en bovendien met de geplande introductie van de Bugatti Galibier.

Ik heb me wel eens afgevraagd wat de CEO van een zeer exclusief merk nou eigenlijk de hele dag doet. Je hebt meestal maar een zeer klein aantal modellijnen, en een zeer beperkte clientèle, die hongerig is naar prestaties en exclusiviteit. Een Stephan Winkelmann (Lamborghini) bijvoorbeeld, die laat zijn mannequin-gezicht overal ter wereld bij elke nieuwe dealer-opening even zien, om even goed te slijmen met potentiële kopers, maar verder ligt de man volgens mij gewoon de hele dag onder de zonnebank.

Hoe dan ook, Dürheimer (die op deze foto zijn gezicht even checkt in de grille van een oude Bugatti) gaat naar Audi en neemt Luca de Meo (nu nog salesbaas bij VW) mee, die de marketingbaas van Audi wordt. Verder schuiven er nog meer poppetjes binnen het VAG-concern, maar hier zullen we jullie niet mee vermoeien.

Overigens is er nog niets officieel, en onthoudt VAG zich van commentaar, maar de berichtgeving komt natuurlijk niet uit de lucht vallen.