Bugatti Veyron Grand SuperSport is onderweg!

Auteur: , 72 Reacties

Jaja, ze moeten bij Bugatti wat met die lading onverkochte Grand Sports. Als zelfs straatstenen de dakloze Veyron niet blieven, dan maar omtoveren tot een Super Sport-modelletje. En ja, hij zit er nu dan toch echt aan te komen.

Een Super Sport-versie van de Veyron is eerder al onderwerp van speculatie geweest. Destijds zou Bugatti-bobo Wolfgang Dürheimer hebben verklaard dat de open versie van de Veyron helemaal niet overweg kan met de 1.200 pk uit de Super Sport, maar dat ze de Grand Sport wél meer dan 1.001 pk willen meegeven. Het vermogen zal er dus hoogstwaarschijnlijk tussenin komen te bungelen.

Dankzij een anonieme tip weten we dat er in de Verenigde Staten reeds orders geplaatst worden voor de retesnelle ‘cabrio’, die als Veyron Grand SuperSport door het leven zal gaan. Alleen blijft het onduidelijk welke kant de VAG-dochter uit Molsheim met de dakconstructie van de Grand SuperSport opgaat.

Om aerodynamische redenen (400 km/u zonder dak is tamelijk inefficiënt) kan het zo zijn dat er helemaal geen uitneembaar dak wordt gemonteerd, maar een vast en doorzichtig exemplaar zijn intrede doet. Tja, leuk uitzicht en zo, maar echt cabriorijden is er dan niet meer bij.

De échte Veyron Super Sport

De auto krijgt hoogstwaarschijnlijk een publieksintroductie op de Autosalon van Genève en later in het jaar zullen de eerste happy few de auto in ontvangst mogen nemen. Tegen die tijd zal ook bekend worden hoeveel gewicht er bespaard wordt ten opzichte van de reguliere Grand Sport en hoeveel extra koelsleuven erbij komen. Zou Bugatti hiermee de minstens 100 nog onverkochte Grand Sports (totale oplage: 150) weg kunnen werken? We wachten af.

Hier beneden de eerdere spyshots van de supercar die we nu Veyron Grand SuperSport mogen noemen.