Cadillac ATS krijgt een 2.0-liter turbomotor

Auteur: , 37 Reacties

De ontknoping van de ATS is nakende. Volgende maand staat de nieuwbakken concurrent van de 3 Serie/A4/C-Klasse in Detroit, en dus moet er geteast worden. Vorige maand deed Cadillac dit al met een paar video's, nu is het de beurt aan de motor line-up: de ATS krijgt een 2.0 turbo met 273 pk.

Plaatjes van de ATS houdt Cadillac vanzelfsprekend nog even geheim tot de NAIAS in Detroit de deuren opent. Wel hebben ze alle info van deze 2.0-liter vrijgegeven. Logisch, want ze zullen ongetwijfeld zeer in hun nopjes zijn dat een sedan -die ook in Europa op de markt komt- niet alleen met GM’s 2.5-liter viercilinder of een 3.6-liter V6 wordt aangeboden. Ter info: de ATS staat op het Alpha-platform van General Motors, wat dus betekent dat de ATS over RWD beschikt. Geen verrassing hier.

Goed, dan de specs. De viercilinder krijgt beademingshulp van een twinscroll turbo, beschikt over variabele kleptiming en perst er in totaal 273 pk en 353 Nm uit. Negentig procent van het koppel komt vrij tussen 1.500 en 5.800 tpm, kenmerkend veel voor geblazen blokjes.

Heel Amerikaans worden de concurrenten er nog even met de haren bijgesleept en met naam en toenaam genoemd. Dit heeft Cadillac te melden over de overduidelijk ondergeschikte blokken van de Duitse Drie:

Met 135 pk per liter is de 2.0T viercilinder turbomotor van de Cadillac ATS één van de krachtigste motoren in zijn segment, met concurrenten als de Audi A4 2.0L turbo (106 pk/l), de BMW 328i 2.0T(123 pk/l) en de Mercedes-Benz C250 CGI 1.8LT (113 pk/l)

Pats, strike one voor de Yanks. Heel toevallig vergeten ze Audi’s 2.0 TFSI met 272 pk in de vergelijking mee te nemen, maar dat zijn slechts details. Vanaf volgende maand mag Cadillac zich gaan waarmaken. We zijn benieuwd…