Chevrolet Trailblazer: 7-zits crossover SUV

Gepost op 10-11-2011 om 17:10 door - 21 Reacties »

Chevy Trailblazer
Ziehier Chevrolets nieuwste uitvoering van hun robuuste 7-zitter, die vandaag zijn werelddebuut maakt op de Dubai Motor Show (vandaar het stukje Burj Al Arab op de achtergrond). Ook dit is een zogeheten ‘wereldmodel’, dat op alle markten in de wereld in dezelfde vorm wordt verkocht.

Het ‘ruwe bolster, blanke pit’-uiterlijk wordt door Chevy zelf omschreven als Sophisticated Muscle. Hij is vierwielaangedreven en onder de kap huist een 2,8-liter Duramax turbodiesel. De keuze voor Dubai is geen onlogische; in deze markt rijden veel van dit soort wagens rond, die zich kenmerken door een uiterlijk dat een stootje kan hebben, en flink wat voorzieningen in het interieur.

Het is weliswaar een ‘show vehicle’, maar het uiteindelijke uiterlijk zal niet heel anders zijn als hij volgend jaar in de showroom staat. Hij werd ontworpen in BraziliĆ«, door GM’s Zuid-Amerikaanse Design Center, en zijn design deelt aardig in dat van de Chevrolet Colorado. Voor de hip is hij van LED-jes voorzien (onder andere de richtingaanwijzers in de buitenspiegels), en in de wielkasten prijken een paar stevige 20″ wielen.

Het interieur is lekker ruim, en mocht je vervelende kinderen hebben, of even een uurtje te doden, dan bieden de uitklap-tv’s uitkomst. Eens kijken hoeveel van de leuke dingetjes we uiteindelijk terug gaan zien.. Video is te vinden op autojunk.

21 reacties
Wow! Dat dak aan de binnenkant! Geniaal! voor de rest niet echt veel spectaculairs, en het logo zit nog steeds op de verkeerde plek. Chevrolet moet echt leren van hun fouten :P
@GaIIardo: Waar moet het logo dan wel staan?
Ziet er helemaal niet Amerikaans uit. Behalve zijn formaat dan natuurlijk. Het front van de Colorado was wel iets mooier.
masterstig
10-11-2011 om 17:14
Dit ziet er echt fantastisch uit!
Ziet er beter uit dan de SUV van Maserati
Is dit nou een “echte” Chevy of komt dit uit de Korea afdeling ?Ik zie het verschil niet meer.
Profile photo of lekkaah
kaasboerin
10-11-2011 om 17:24
@norge: +1, degene die bij Chevy van de Europese divisie de auto’s regelt moet eens gauw van ideeen veranderen. Dramatisch.
@norge: Nee, het is een “neppe” chevy!
Profile photo of lekkaah
kaasboerin
10-11-2011 om 17:31
Doe mij toch maar een dikke Colorado/Silverado. Dat is effe wat meer ‘Chevy’.
@kaasboerin: De nieuwe Colorado is anders ook wel zijn looks kwijt hoor. Lijkt heel sterk op deze Trailblazer. Ik blijf dan wel bij de Silverado. Die blijft er ruw uitzien.
Profile photo of lekkaah
kaasboerin via iPhone app
10-11-2011 om 17:54
@adyton: Tsja.. Dan maar een Dodge Ram.. :lol:
Zo’n auto moet je toch eerst in het echt zien om te kijken hoeveel plastic je tegemoet straalt.
Het gouden logo van chevy is verschrikkelijk. Het verpest de auto totaal.
Profile photo of potjak
potjak via iPhone app
10-11-2011 om 20:34
Kan mij niet bekoren vind het eigenlijk helemaal niets.
Captiva opvolger? Of verkopen naast de Captiva. Heb liever de ‘orginele’ Trailblazer, maar kan ‘t wel waarderen. Oh en @norge: +1 voor de Colorado/Silverado, hoewel ik liever big, bigger, biggest in de Silverado wil ;)
@toyotafortuner: edit: de @ was voor kaasboerin bedoeld… K kan niet snel typen zonder al falend twintigduizend typo’s te creĆ«ren… -.-‘
@toyotafortuner: -1 voor mij dus? ;)
@norge: +-1 Dankuwel aub! ;):d En nu naar bedje toe!
De vorige Trailblazer ziet er toch wel dikker uit dan dit.
Profile photo of pedro_verhelle
Sm0keGun via Android app
11-11-2011 om 11:11
doet me beetje denken aan de nieuwe mercedes-benz ML als je naar de koffer kijkt
En is dit nu een nieuwe Chevrolet (USA)
of een nieuwe Chevrolet (Daewoo) ?
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!