Chevrolet Trailblazer: 7-zits crossover SUV

Auteur: , 21 Reacties

Ziehier Chevrolets nieuwste uitvoering van hun robuuste 7-zitter, die vandaag zijn werelddebuut maakt op de Dubai Motor Show (vandaar het stukje Burj Al Arab op de achtergrond). Ook dit is een zogeheten 'wereldmodel', dat op alle markten in de wereld in dezelfde vorm wordt verkocht.

Het ‘ruwe bolster, blanke pit’-uiterlijk wordt door Chevy zelf omschreven als Sophisticated Muscle. Hij is vierwielaangedreven en onder de kap huist een 2,8-liter Duramax turbodiesel. De keuze voor Dubai is geen onlogische; in deze markt rijden veel van dit soort wagens rond, die zich kenmerken door een uiterlijk dat een stootje kan hebben, en flink wat voorzieningen in het interieur.

Het is weliswaar een ‘show vehicle’, maar het uiteindelijke uiterlijk zal niet heel anders zijn als hij volgend jaar in de showroom staat. Hij werd ontworpen in BraziliĆ«, door GM’s Zuid-Amerikaanse Design Center, en zijn design deelt aardig in dat van de Chevrolet Colorado. Voor de hip is hij van LED-jes voorzien (onder andere de richtingaanwijzers in de buitenspiegels), en in de wielkasten prijken een paar stevige 20″ wielen.

Het interieur is lekker ruim, en mocht je vervelende kinderen hebben, of even een uurtje te doden, dan bieden de uitklap-tv’s uitkomst. Eens kijken hoeveel van de leuke dingetjes we uiteindelijk terug gaan zien.. Video is te vinden op autojunk.