Conceptporno: Giugiaro Brivido in Italië

Auteur: , 15 Reacties

Het laatste wapenfeit van ontwerpwizard Giugiaro was de Brivido, voorgesteld op de laatste editie van de Autosalon van Genève. Het ontwerp van de deuren was wellicht even wennen, maar in zij geheel blijft het een staaltje vakwerk met een iets te futuristisch interieur. Op Villa d'Este staat hij nu opgesteld als een van de showstelers.

Italdesign Giugiaro, tegenwoordig onderdeel van Volkswagen, wist de tongen hiermee aardig los te maken. Een buitenkant opgetrokken uit aluminium, koolstofvezel en glas en alles in een esthetisch verantwoorde vorm. Nee, de 73-jarige Giorgetto Giugiaro hoef je weinig uit te leggen als het gaat om het ontwerpen van een Gran Turismo.

Aangezien Giugiaro de sleutel heeft tot het magazijn van VAG, kwam er een aandrijflijn uit de Panamera Hybrid in de bijna vijf meter lange bolide te liggen. 360 pk uit de V6 en een totaalvermogen van 408 pk als de elektromotor zich er mee gaat bemoeien.

De meest recente plaatjes van dit conceptgeval staan HIERO. En roept u maar, onder welk merk zou VAG de Brivido in productie moeten nemen?