De nieuwe Ferrari 458 ‘Scuderia’ heet Monte Carlo?

Gepost op 29-08-2012 om 23:00 door - 54 Reacties »

binnenkort op Autojunk?
En hij krijgt blijkbaar 620 pk. Collega petrolhead Sjoerd van Stokkum hoorde dit nieuws in de Ferrari wandelgangen rondom Maranello.

Sinds begin jaren 1940 staat het plaatsje Maranello in het teken van Ferrari. De beroemde Enzo Ferrari verhuisde destijds de fabriek vanuit Modena om te voorkomen dat het zaakje werd platgebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig staat naast de fabriek een museum, en even verderop ligt het Ferrari Fiorano Test Circuit waar de nieuwe supercars hun eerste kilometers maken.

Een van die supercars is de Ferrari 458 Monte Carlo. Hiermee stapt Ferrari volgens de geruchten af van de traditie om het snelste model te verkopen als “Scuderia”, vernoemd naar het oudste Formule 1 team. Uiteraard het team van Ferrari. De originele 458 heeft 570pk. Die mogelijke 50pk extra is niet echt veel, ervan uitgaande dat de prijs flink hoger zal zijn. Alleen omdat er een fancy naampje op de kont is geplakt kan er al snel een ton extra gevraagd worden. (Via Twitter)

Of de naam “Monte Carlo” een hint is naar de onthulling van deze 458, namelijk op het befaamde straatcircuit van Monaco, is nog maar afwachten. Het zou in ieder geval een mooie gelegenheid zijn.

Nogmaals dank aan Lamborghini_fan voor de mooie impressie van een eventuele Scuderia.

54 reacties  toon alle reacties
Profile photo of loloo
loloo via iPad app
29-08-2012 om 23:23
8
@BmwMPower: ZAGEVENT man, ga ergens anders blijten alstublieft.
Denkte mss da get et zelf beter kunt?
@loloo: leer eens normaal nederlands typen man
Profile photo of dheep
dheep via iPhone app
30-08-2012 om 0:45
8
@RaKiM: dat heet Vlaams
Profile photo of pimmas
pimmas via iPhone app
30-08-2012 om 0:59
9
@dheep: nou en, het is “.nl”
Maar het is prima af en toe een lesje autogeschiedenis te geven, dus een paar feitjes zijn zo nu en dan op een autoblog wel zo gepast
“Hiermee stapt Ferrari volgens de geruchten af van de traditie om de snelste modellen te verkopen als “Scuderia””

Zo’n traditie was het toch ook weer niet? Bij mijn weten droeg alleen de snelle versie van de F430 die naam. De gepeperde 360 Modena heette “Challenge Stradale”.
Maakt niet uit hoe hij heet, branden zal ‘ie!
Profile photo of sebastianchubasco
integralechubasco
29-08-2012 om 23:12
24
@maru
Een ton extra voor alleen 50 pk? Je vergeet en passant dat hij ook rond de 100 kilo lichter zal zijn en veel hoogwaardige aanpassingen aan blok en onderstel zal hebben. Een beetje positieve berichtgeving doet soms wonderen aan de geloofwaardigheid…
Het geheel doet mij een beetje aan de Minister van Informatie van het oude Irak denken… (voor wie dat nog weet)

http://i47.tinypic.com/defpc.jpg)
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!