De nieuwe Ferrari 458 ‘Scuderia’ heet Monte Carlo?

Auteur: , 54 Reacties

En hij krijgt blijkbaar 620 pk. Collega petrolhead Sjoerd van Stokkum hoorde dit nieuws in de Ferrari wandelgangen rondom Maranello.

Sinds begin jaren 1940 staat het plaatsje Maranello in het teken van Ferrari. De beroemde Enzo Ferrari verhuisde destijds de fabriek vanuit Modena om te voorkomen dat het zaakje werd platgebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig staat naast de fabriek een museum, en even verderop ligt het Ferrari Fiorano Test Circuit waar de nieuwe supercars hun eerste kilometers maken.

Een van die supercars is de Ferrari 458 Monte Carlo. Hiermee stapt Ferrari volgens de geruchten af van de traditie om het snelste model te verkopen als “Scuderia”, vernoemd naar het oudste Formule 1 team. Uiteraard het team van Ferrari. De originele 458 heeft 570pk. Die mogelijke 50pk extra is niet echt veel, ervan uitgaande dat de prijs flink hoger zal zijn. Alleen omdat er een fancy naampje op de kont is geplakt kan er al snel een ton extra gevraagd worden. (Via Twitter)

Of de naam “Monte Carlo” een hint is naar de onthulling van deze 458, namelijk op het befaamde straatcircuit van Monaco, is nog maar afwachten. Het zou in ieder geval een mooie gelegenheid zijn.

Nogmaals dank aan Lamborghini_fan voor de mooie impressie van een eventuele Scuderia.