De snelste Golf ter wereld heeft 900 pk! [video]

Auteur: , 102 Reacties

Als je het over sleepers hebt, is dit waarschijnlijk de meest ultieme uitvoering. Een Golf die niet zou misstaan in een Krachtwijk, en toch sneller op de honderd zit dan een Bugatti Veyron. Hoera voor dit soort krankzinnige projecten!

De technici van Boba Motoring gingen aan de slag met een Golf MKII uit 1989 en lepelde er een 4-Motion-systeem in. Die pk’s moet je immers wel kwijt kunnen. En die pk’s zijn weer afkomstig uit een krachtbron die bestaat uit het onderblok van een 1.8 diesel (want sterker), een cilinderkop van een 16-klepper en onder meer een Garrett GTX4202-turbo: Een IJzeren Long ter grootte van een koffietafel, zeg maar. Na alle aanpassingen en finetuning besloten ze er brandstof met het label ‘E85’ in te gooien, en 900 pk was het keiharde resultaat. Ziekelijk en overheerlijk tegelijk.

Hiermee doe je:

  • 0-100kmh in 2,3s
  • 0-200kmh in 6,0s
  • 0-250kmh in 8,27s

Boba Motoring heeft een video in elkaar gedraaid van een paar mooie sprintjes op de dragstrip. Hoe lang zal zo’n blok waar een turbo met 3,8 bar op staat te blazen eigenlijk heel blijven? (via Germancarscene)