Dit is de nieuwe Audi RS6!

Gepost op 04-12-2012 om 21:12 door - 147 Reacties »

nieuwe RS6 Avant
De nieuwe generatie van de RS6 Avant. Like?

Het design is zoals je zou mogen verwachten van een RS: uitgeklopte wielkassen, honingraatroosters in de grillen van een vernieuwde bumper, side skirts en een dikke diffuser met vette pijpen. De Avant krijgt ook nog een zilveren laagje op de spiegelkappen en dakranden, een dakspoiler en grotere velgen met performance banden. En ja, mocht je in de war zijn, er zit een groot “quattro” logo in de grill aan de voorkant.

Aan de binnenkant is er weinig veranderd. We zien het afgeplatte stuur, rode wijzers op de opgepoetste platen, heel veel carbon en sportstoelen van leer en Alcantara. Het is echter onder de motorkap waar de echte verandering ligt. De V10 is namelijk ingeruild voor een 4.0-liter V8! Deze V8T zal volgens de geruchten rond de 560 pk gaan leveren, dat is minder dan de vorige (580 pk). Een max koppel van 700 Nm en een topsnelheid van 304 km/u worden ook genoemd. De sprint van 0-100 zou in 3,9 seconden mogelijk zijn, maar die specs zijn niet bevestigd. De V8 is gebaseerd op dezelfde motor als de Audi S6 en Audi S7. Meer info volgt snel, en hopelijk gaan we ‘m volgende maand in het echt zien in Detroit, of anders in maart 2013 op de Genève Motor Show.

UPDATE: alle officiële informatie is inmiddels te vinden in DIT ARTIKEL!

147 reacties  toon alle reacties
Lekker :)
Ziet er goed uit!
Wow.. Die achter- en voorlampen. Doe me dan die oude maar!
de redline is bij 5200rpm?
@viencentbussens: Die ‘redline’ bestaat hier uit lampjes die afhankelijk van bijvoorbeeld motor of olietemperatuur aan of uit gaan. Dit om schade aan de achtcilinder te voorkomen. Dit idee is ook al toegepast op bijvoorbeeld de M5 E60.
Jezus, wat vet! Toch wel de ultieme familieauto.
Heerlijk lijkt me dat, op zaterdag naar de Ikea en dan even een billy boekenkast in laden… vervolgens rondje op de nordschleife en dan naar huis, vrouwlief had je immers weggestuurd voor een nieuwe boekenkast
Verder is de desigdn afdeling niet echt heel druk geweest!
@kickass: leuk man, ik heb alsnog liever een amg of m
@rufctr01: GAAP! Kom nu eens met een andere reactie. Of beter stop die anti reacties eens. Jij bent net zo origineel als de Audi design afdeling.
Moesten die foute velgen nou echt?? En dat quattro logo in de ondergrille is ook net even te sjonnie achtig.
@SCscreamGT2: Sarcasme vriend…
Hoop dat dat quattro logo in de grille een optie is.
@Dinge: Alles is een optie in een optie pakket wat je eigenlijk niet nodig heb bij Audi, aah meneer u wil een stuur ? Dan moet je chromen ventieldopjes pakket kopen voor 2000 euro…
@Dinge:
En vergeet vooral de optie “vering” niet aan te vinken.
Anders ligt die ongeveer zo.
http://www.audizine.com/classifieds/data/124/bagged-silver-audi-a6-c6_2.jpg
@JH:
En toen werd je wakker met een kwakkie in je navel….
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!