Dit is de nieuwe Maserati Quattroporte!

Auteur: , 180 Reacties

Liefhebbers van vierdeurs luxe met Italiaanse flair, zet je schrap: na 8 jaar is hier eindelijk de langverwachte zesde generatie Maserati Quattroporte!

Het lange wachten is vandaag door Maserati beloond: de Italianen hebben het doek getrokken van een kersverse, okselfrisse concurrent voor onder andere de Porsche Panamera en Aston Martin Rapide.

Het is een auto die met zijn hoekige lampunits weer volledig fris oogt. Hij valt op door zijn enigszins hoge taillelijn, en lijkt gebruik te maken van zeer innovatieve, magische uitneembare portieren.

Veel info geeft Maserati nog niet prijs, zo weten we nog niets van de motoriseringen behalve deze tekst: De innovatieve Maserati-motoren van de volledig nieuwe Maserati Quattroporte zijn ontworpen en ontwikkeld door Maserati- en Ferrari-ingenieurs. Ze zullen geproduceerd worden in de Ferrari-fabriek in Maranello die al zestig jaar synoniem is voor toonaangevende technologie en passie. Ga uit van een doorontwikkeling van de traditionele V8, maar reken ook op een nieuwe V6, in meerdere varianten.

Juist, want een Italiaanse perstekst die niet volledig gelardeerd is met de term ‘passie’ is geen echte Italiaanse perstekst. Gelukkig hebben we een aantal eerste foto’s van de auto, die een goede indruk geven van de lijnen en weelderigheid van deze 5 meter lange Maserati. Maar de buitenkant kenden we eigenlijk al, want uiteindelijk bleken deze ‘impressies’ dus gewoon the real deal te zijn.

Oud vs nieuw vergelijken? Wij hebben ze even onder elkaar gezet:

Maserati Quattroporte oud vs nieuw

De nieuwe Quattroporte maakt in januari zijn debuut in Detroit, op de North American International Auto Show (NAIAS). Samen met de Ghibli en de Levante moet de auto Maserati een jaarafzet van 50.000 auto’s geven, ongeveer het negenvoudige van de huidige afzet.

UPDATE: Een viertal video’s van de nieuwe Quattroporte staan op Autojunk: HIERO, DAARO, DAAR en HIER.