Dit is de Twizy-killer van Honda

Auteur: , 23 Reacties

Het lijkt erop dat het aanbod van kleine EV's voor stedelijk gebied een stukje uitbreiding uit Japanse hoek krijgt.

Wat moesten we lachen toen Renault de Twizy in productie nam. Die Franse gekkies met hun vierwielige elektrobrommer. Maar een paar ‘haha’s’ later en het ding verkoopt opeens best goed voor een nichemodel, zelf bij onze conservatieve oosterburen met een permanente peutverslaving. Honda, nooit te beroerd om een ecoproduct op de markt te brengen, komt nu met een soortgelijk voertuig. De Micro Commuter.

Zojuist hebben de Japanners de eerste afbeeldingen vrijgegeven en krijgen we te horen dat de Micro Commuter 2,5 meter lang, 1,25 meter breed en 1,45 meter hoog is. De aandrijving geschiedt net als bij de Twizy compleet verbrandingsmotorloos; tussen de achterwielen ligt namelijk een elektromotortje, die stroom krijgt van een 15 kW lithium-ion-batterij. Hiermee kun je de Micro Commuter naar een gezapige 80 km/u zoeven en na een krappe 60 km is de accu leeg – bij constant op de Vmax rijden nog iets sneller uiteraard.

Qua vormgeving laat het stadsautootje zich het best omschrijven als een samenwerking tussen de motor- en autodivisie van Honda. Wel lijk je hier veel meer ‘auto’ voor je geld te krijgen dan bij Renault’s Twizy het geval is. Kijk alleen al naar de deuren, die bij de Twizy zelfs optioneel zijn. Dit productiemodel is trouwens afgeleid van de Commuter Concept (livepics).

Binnenin is gekozen voor een 1+2-opstelling en plaatst Honda een uitneembare tabletcomputer boven het stuur (met ronde hoeken, Apple’s gonna sue!) die als dashboard/klokkenwinkel/infotainmentpaneel dient. Honda claimt dat de Micro Commuter ook aan de Europese eisen zal voldoen, alleen is nog niet bekend wanneer de kleine EV hier op de markt komt, of voor welke prijs, zo meldt Groen7 ons.